Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek mi a "csicska"...

Tade kérdése:

Szerintetek mi a "csicska" szo olasz megfeleloje?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Szinte anyanyelvi szinten beszelem az olaszt, de a csicska szo olasz valtozatara meg mindig nem tudtam megtalalni a megfelelo szot. Tudnatok tippeket adni?
2012. jún. 28. 09:18
 1/6 A kérdező kommentje:
Itt hasznaljak a "puttanella" szot... essere la puttanella di qualcuno .... de ez sem az igazi .....
2012. jún. 28. 09:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem..az általad idézett kifejezés semmiképpen, hiszen erősen szűkítő. Én három lehetőséget tartanék meggondolandónak:

- gregario (tudod: "lo spirito gregario" a mindenek/mindenkinek alárendelődő mentalitás)

ill., vulgárisabban,

- ruffiano ("detesto Mario perché si arruffiana col professore"; "il farmacita é un ruffiano del Sindaco")

- "portaborse" (ezt is biztosan ismered: a magas állású politikusok alázatos, táskacipelő "asszisztenseit" - titkárait - szokták csúfondároskodva így titulálni; a szó nagyon találó, mert nevezettek:-) mindig a főnök mögött egy lépéssel kullognak, az arcukra nyomtatott készségeskedő mosollyal. Tehát, ha azt mondjuk: "ma quello..quello non é che un portaborse" - akkor visszaadjuk a csicska-szellemet).

Jobb ötletem nincs.

2012. jún. 28. 10:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Jav.: farmaciSta
2012. jún. 28. 14:07
 4/6 anonim válasza:
leccaculo
2012. júl. 2. 23:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Szuper vagy, utolsó! (Szemérmeskedtem..nem mertem beírni - de nagyon jó). Ebből kiindulva: lehet LECCAPIEDI is.
2012. júl. 3. 00:03
 6/6 A kérdező kommentje:
:) Koszi szepen. Igen, a leccaculot, meg a leccapiedit ismerem, itt hasznaljuk meg a lecca-lecca-t is vagy a cagnolino/a-t :) csak kivancsi voltam, hogy lehet-e ennel jobban kifejezni a csicskat olaszul...de azt hiszem a magyar nyelv e teren gazdagabb
2012. júl. 5. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!