Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent ez az angol nyelvű...

Mit jelent ez az angol nyelvű mondat?

Figyelt kérdés

Dalszövegrészlet, a jobb érthetőség érdekében zárójelben leírom az előtte és utána lévő sort is:

(And when I lose myself I\'ll think of you)

Together we\'ll be running somewhere new…

(And nothing can hold me back from you)

Tehát én a második sorra lennék kíváncsi. És ha még valaki azt is megtudná magyarázni, hogy ez milyen nyelvtani megoldás, milyen igeidő, stb... azt is nagyon megköszönném :)

2009. júl. 8. 12:33
 1/5 anonim ***** válasza:

szerintem szó szerint ezt nem lehet lefordítani, nagyjából olyasmi értelme lehet hogy együtt olyan dolgokat élünk meg, olyanokra vagyunk képesek melyekre külön nem.

igeidő,nyelvtani megoldás, kit érdekel, ez költészet, szövegértés, szövegkörnyezet, ennyi ;)

2009. júl. 8. 12:39
 2/5 anonim ***** válasza:

A will + ige inges alakja a folyamatos jövőre utal. Az első válaszolónak abban igaza van, hogy a nyelvtani megoldások a dalszövegeknél nem számítanak, mert sokszor nagyon pontatlanok, csak az érdekes, hogy kijöjjön az ütem és a rím.

Én úgy értelmeztem, hogy együtt futunk valahova, egy új helyre... a futást én sem szó szerint veszem, hanem az életben való haladást.

2009. júl. 8. 19:29
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2009. júl. 9. 00:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Együtt egy új helyre futunk. A futunk itt tényleg nem szó szerint értendő. Szerintem sima jövő idő am.
2009. júl. 9. 02:22
 5/5 anonim ***** válasza:

(And when I lose myself I\'ll think of you)

Together we\'ll be running somewhere new…

(And nothing can hold me back from you)

És amikor meghalok (elhagyom magam) rád fogok gondolni

Együtt fogunk haladni valami új felé

És semmi sem tarthat vissza töled.

Kb így lehet lefordítani.

2009. júl. 11. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!