Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért kell a nevemet fordítva...

Miért kell a nevemet fordítva írni, ha külföldön vagyok?

Figyelt kérdés
Az én nevem X Y, és mindenhol! Én sem használom fordítva a külföldiek nevét.
2012. jún. 22. 11:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mert különben külföldön nem fogják tudni, hogy mi a neved. Ha pl Kis Pista a neved, és igy akarod használni, akkor minden idegen "Pista úr"nak fog szólitani, ha bizalmasabban akarnak hozzásd szólni, akkor meg "Kis"-nek neveznek.
2012. jún. 22. 11:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell, én sem szoktam, de nálam 99%-ban egyértelműen tudják, hogy milyen a keresztnevem, mert ez külföldön (is) használatos név.

Akkor érdemes megfordítani, ha el akarod kerülni, hogy összekeverjék, mert ők alapból azt hiszik, hogy első a keresztnév.

De természetesen nem KELL megfordítanod, hiszen igaz az, hogy neked ez és így a neved, mint ahogy a külföldiekét sem fordítjuk át itt.

Csak praktikussági okokból szoktuk, hogy ne kelljen magyarázkodni.

2012. jún. 22. 11:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ezt elkövette pár hete egy amerikai fazon is aki egy rendezvényen szólította a résztvevőket. Később kapcsoltam, hogy a keresztnevemet mondja, mikor a vezetéknevet várja mindenki. Nameg az ABC sorrend is elég hülyén jön így ki :)
2012. jún. 22. 11:57
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Jónéhány kellemetlenséget elkerülhetsz vele... Pl párom nem fordította meg, most volt az esküvőnk, és sokan megkérdezték, h. akkor én most Mrs. Attila leszek? :D Ha külföldön élsz, életvitel szerűen, érdemes elfogadni, amit ők használnak, sokmindent megkönnyít, hidd el.
2012. jún. 22. 12:08
 5/12 Antimod ***** válasza:
100%
Az idegen nyelvek talán 95%-ában ilyen a névhasználat, ezért muszáj nekünk alkalmazkodni.
2012. jún. 22. 12:17
 6/12 anonim ***** válasza:
39%
Nem kell, maximum furcsán néznek. Hivatalos papírokon pedig külön kell beírni a neveket, tehát a sorrend lényegtelen. Mindenesetre mivel a nyugati világban egyedül Magyarország használ fordított neveket, ezért nekünk illik alkalmazkodni.
2012. jún. 22. 12:25
 7/12 webnyelv ***** válasza:
39%
5. Ha jól tudom, csak a magyarban és a kínaiban van "fordítva" a keresztnév és a vezetéknév.
2012. jún. 22. 12:28
 8/12 Antimod ***** válasza:
100%
A japánban is biztosan, de elég sok nyelvet nem ismerünk még szerintem.
2012. jún. 22. 12:35
 9/12 anonim ***** válasza:
73%
Azért, mert nálunk van fordítva. Van néhány ország, pl. Kína és Japán, ahol szintén így mondják, viszont ez senkit nem érdekel, Európában és Amerikában is mindenhol keresztnév-vezetéknév a sorrend. Félreértések elkerülése végett is hülyeség a magyar sorrendet használni külföldön.
2012. jún. 22. 12:37
 10/12 anonim ***** válasza:

Jelentős mennyiségű ázsiai ország használ hasonló névrendet: Japán, Kína, Korea, Vietnám, India egyes részei és még több is. Azt hiszem Afrika egyes országaiban is használatos.

Amúgy én csak hivatalos helyzetben fordítanám meg, különben inkább megjegyzem utána hogy melyik a személynevem. De amúgy itt is elég sok külföldi nevét fordítva használjuk: pl. törin is.

2012. jún. 22. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.