Hogyan tudnék megbarátkozni az angol nyelvvel?
Szia!
Milyen szinten vagy jelenleg angolból? Mi a célod vele? Milyen szintre akarsz eljutni, mihez kell neked? Egyedül akarod tanulni, vagy bevállalsz tanfolyamot is? Ha segítség kell, írhatsz nyugodtan.
egy angoltanár
30/N
Nem barátkozni kell vele, hanem használni. Ha érdekel téged bármilyen szakma vagy tudomány, és érdeklődsz iránta, akkor előbb-utóbb abba az akadályba fogsz ütközni, hogy a legújabb és legjobb szakirodalom angolul van. Így hát sokat fogsz olvasni angolul, és megtanulsz angolul. Én is emiatt tanultam meg angolul még gimnáziumi, majd egyetemi éveim során németül. A német nyelvet pl. utálom, de annyi könyvet olvastam németül (kénytelen voltam, nem volt más), hogy most már tudom.
Egyébként ha nem valami iránt érdeklődsz, amihez kell a nyelv, hanem "a nyelvet" akarod megtanulni különösebb cél nélkül, akkor 10x annyi erőfeszítés megtanulni egy nyelvet, mintha valami célját is rögtön látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!