Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Van olyan betegség hogy...

Van olyan betegség hogy valaki nem tud egy adott nyelvet megtanulni használni?

Figyelt kérdés
Vajdaságban élek,de nem tudok szerbül beszélni.A lényeg az hogy megértem amit mondanak de ha meg kell szólalnom semmi nem jut eszembe,gyomorgörcsöm lesz és izzadok.Nagyon sok megaláztatáson mentem keresztül emiatt és iszonyú hátrányban vagyok.Hiába probálkozom egyszerüen nem megy.Ismerem a szavakat tudom mit akarok mondani csak nem jut eszembe.Ha szorult helyzetben vagyok megértetem magam de akkor is nevetség tárgya vagyok.A családom ezt nem érti meg,szerintük nem igaz hogy nem megy hisz ha értem a nyelvet akkor hogyhogy nem tudok beszélni.
2012. máj. 17. 07:37
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Önbizalom hiányban szenvedsz. Magad sem hiszed el, hogy ki tudnád ejteni a szavakat. Fejleszd az önbizalmadat, és gyakorolj. Keress olyan társaságot, ahol nem beszélnek hozzád magyarul, csak szerbül. Előbb utóbb, megjön az önbizalmad, és elkezdesz beszélni, ha meg akarod értetni magad, muszáj lesz.
2012. máj. 17. 07:42
 2/6 anonim ***** válasza:
67%

Van, de nem betegség.

Egyszerűen nincs elég önbizalmad, nem gyakorlod eleget, ettől még görcsösebb leszel, ezért még kevésbé gyakorlod, és így tovább.

Az nem igaz, hogy amit az ember megért, azon beszélni is tud.

Elmondásod szerint nem a tudásod nincs meg, csak azt nem tudod kiadni.

Tanácsként csak azt tudom javasolni, mégiscsak próbálj gyakorolni. Szerbül beszélő kisgyerekekkel tölts időt, ők egyszerűbben is beszélnek, tőled is egyszerű dolgokat várnak el, nem nevetnek ki, és a légkör is oldottabb.

2012. máj. 17. 07:45
 3/6 A kérdező kommentje:

Az igaz hogy nem gyakorlom,kerülöm azokat a helyzeteket amikor szerbül kell beszélni.

Ha hivatalos helyre megyek még mindig kisér valaki(29éves vagyok)vagy itthon leiratom helyesen egy papira mit kell mondani,betanulom de rendszerint mire odaérek hogy meg kellene szólalni lefagyok,egy mondat nem jut eszembe.

2012. máj. 17. 07:53
 4/6 anonim ***** válasza:
88%
Ez egy rossz beidegződés, egy görcs. A szerb nyelvhez, a beszédhez automatikusan a megaláztatásokat, a nevetéseket társítod. Ezt kell leküzdened. Nagyon nehéz, de megoldható. Nem tudom, férfi vagy vagy nő, de járj el kocsmázni (nem rossz értelemben), megiszol egy-két rövidet, és megered a nyelved, mert ellazulsz. Legjobb lenne, ha csak szerbül beszélnének hozzád. Ha nincsenek ilyen barátaid, akkor kérd meg valamelyik barátodat, akinek vannak, hogy vigyen el egyszer-kétszer magával.
2012. máj. 17. 07:56
 5/6 anonim ***** válasza:
39%

Van olyan nyelvi zavar, hogy bizonyos szerkezetű nyelveket az illető nagyon nehezen tud megtanulni. Ez a beszédfogyatékosság egy ritka változata. Ne értékeljetek le, mert a családomban is van hasonló.

Kérdező, kérdezd meg a szüleidet arról,hogy mikor kezdtél el beszélni! Valamint gondolkodj el, hogy nincsenek-e más nyelvi problémáid, például nem küzdesz-e a diszlexia vagy a diszgráfia tüneteivel! Van-e szómegtalálási nehézséged?

Sokkal valószínűbb az, hogy önbizalomhiányod van, amihez alaposan hozzájárul a szerbek hozzáállása. Azt ajánlom, ismerkedj meg egy szerb fiúval vagy lánnyal, aki nem nevet ki, és gyakorolj vele!

2012. máj. 17. 21:51
 6/6 webnyelv ***** válasza:
Igen, próbálj barátokkal, számodra kedves emberekkel beszélgetni szerbül! Utána lehet, hogy belejössz és másokkal is menni fog!
2012. máj. 18. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!