Miért használtok ilyen cigány eredetű szavakat, mint a "csaj" és "pasi"?
A közoktatás ingyen van, a rászorultaknak a tankönyv is ingyenes.... miben kellene támogatni még a tanulást?... Talán hozzáállásban, de ezt nem osztják ingyen nekik, belülről meg nem jön.
Az egyetem már nincs ingyen, csak a legjobbaknak jár komolyabb ösztöndíj (bár szerintem a romák alapból is kapnak, ha eljutnak idáig). Egyetemistaként pl. nekem jutott semmire a kaján kívül, szüleim nem tudtak többel támogatni, jórészt egyetemi könyvtárban tanultam és órán jegyzeteltem. Teljesen értetlenül állok azelőtt, ki akadályozza őket a tanulásban.
Munkanélküliség sújtja őket? Hány ebből az elhelyezkedni nem tudó érettségizett vagy diplomás, mégis? Mennyibe kerül a cigányság segélybe/családi pótlékba/szociális járadékokba (ingyen tankönyv, kaja etc), és mennyi adót fizetnek be életük folyamán?.. És még sajnáljam őket? Szociálisan érzékenynek tartom magam egyébként, de itt valami bibi van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!