Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért használtok ilyen cigány...

Miért használtok ilyen cigány eredetű szavakat, mint a "csaj" és "pasi"?

Figyelt kérdés
2012. máj. 10. 11:59
1 2 3 4
 31/32 anonim válasza:
100%

A közoktatás ingyen van, a rászorultaknak a tankönyv is ingyenes.... miben kellene támogatni még a tanulást?... Talán hozzáállásban, de ezt nem osztják ingyen nekik, belülről meg nem jön.

Az egyetem már nincs ingyen, csak a legjobbaknak jár komolyabb ösztöndíj (bár szerintem a romák alapból is kapnak, ha eljutnak idáig). Egyetemistaként pl. nekem jutott semmire a kaján kívül, szüleim nem tudtak többel támogatni, jórészt egyetemi könyvtárban tanultam és órán jegyzeteltem. Teljesen értetlenül állok azelőtt, ki akadályozza őket a tanulásban.

Munkanélküliség sújtja őket? Hány ebből az elhelyezkedni nem tudó érettségizett vagy diplomás, mégis? Mennyibe kerül a cigányság segélybe/családi pótlékba/szociális járadékokba (ingyen tankönyv, kaja etc), és mennyi adót fizetnek be életük folyamán?.. És még sajnáljam őket? Szociálisan érzékenynek tartom magam egyébként, de itt valami bibi van...

2012. máj. 14. 13:13
 32/32 anonim ***** válasza:
Kerdezo! Akkora gaz vagy! Hogyha nem akarsz cigany jovevenyszavakat hasznalni, akkor a ,,roma" szot ebben a pillanatban felejtsd el, mert az egy cigany szo. Puszi. Amugy butanak tartalak. ;)
2012. dec. 19. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!