Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért használtok ilyen cigány...

Miért használtok ilyen cigány eredetű szavakat, mint a "csaj" és "pasi"?

Figyelt kérdés
2012. máj. 10. 11:59
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
20%

kaja, pia, csaj, csávó - ezek teljesen felesleges szavak, nincs rá szükség, és csúnyák is. Csak a prolik és a zombiidióták mondják ezeket, igazi kultúrember nem.

Étel, ital, lány, fiú, férfi, fickó, faszi, faszinger.

1100 magyar szó van rá, meg a többire is.

Ugyanígy a zsidó-jiddis srác, haver és hasonlók is kerülendők.

Ha zsidó a nyelved,

zsidó lesz a lelked is.

Beszélj magyarul.

2012. máj. 11. 05:37
 22/32 anonim ***** válasza:
89%

Öhm.. utolsó.... faszi meg faszinger tényleg 'gyönyörű' magyar szó.. te ezt most komolyan gondoltad, hogy ezeket kéne használni? a fiú, lány, étel,ital az oké, de ezek? A srác meg haver meg szerintem elmegy. Tényleg ápolni kéne a magyar nyelvet, nem lebutítani, ez igaz. Sose használom ezeket a szavakat, amit például a kérdező is felsorolt. Szerintem ez közönséges. Le lehet pontozni, de én mindig a lány, fiú kifejezéseket használom, és emiatt néztek már rám furcsán, hogy ha egyszer ők úgy mondják, hogy csaj, akkor én miért nem.

Másik részről meg, tényleg vannak olyan szavak, amiket magyarra nem igazán lehet értelmesen lefordítani. Karburátor, kondenzátor, transzformátor.. vagy például a hot dog. Idióta példa, de azért a 'forró kutya' megnevezés még hülyébben hangzik.

Megvan a véleményem a cigányokról, ezért gondolom én is azt, hogy nem kéne az ő szokásaikat, stílusukat átvenni. Tartsuk meg a magyart, hiszen ez az anyanyelvünk. Lehet itt rasszistázni meg minden, de én akkor is úgy gondolom, hogy nem kéne lealacsonyodni ilyen szintre.

2012. máj. 12. 11:11
 23/32 anonim ***** válasza:
34%
A buzgón osztogatott 0%-okból látom, hogy a szorgos cigányfajvédő-kommandók nem hagyják parlagon az oldalt.
2012. máj. 12. 12:25
 24/32 anonim ***** válasza:

vagy csak eltér a véleményünk. ez IS lehetséges.

de persze fajvédők vagy mik vagyunk. hát persze.

2012. máj. 12. 12:42
 25/32 anonim válasza:
0%
Mert cigány vagy, de ízig vérig, te barom D:
2012. máj. 13. 12:05
 26/32 anonim ***** válasza:
48%

Na, megvolt a mai nap különdíjas szava is: "cigányfajvédő-kommandó". Igen, újabban már itt is jelen vannak, az informatikai osztályuk profikkal befolyásolja interneten az az Igaz Magyarok tudatát, hogy ne tudjanak ellenállni.

(ez az állandó üldözési mánia...)

2012. máj. 13. 12:09
 27/32 anonim válasza:
100%

Igen, van probléma, de tényleg nem a beszivárgó szavakkal.

Amiért pedig hivatalosan ömlik a velük való foglalkozás szükségessége, az jórészt politikai fogásnak érzem, olyan sokan vannak, hogy ez komoly szavazóbázis, nagyon fontos lett a szavazatuk, és a médiában lehet sulykolni beléjük, mennyit foglalkozik velük a kormány. A gyakorlatban meg - tényleg tisztelet a kivételnek - meg mindenki más eltartja őket, vagy az adójából (segélyek + családi pótlék a sok gyerek után mint fő bevételi forrás), vagy a kertjéből és eltulajdonított cuccaiból. Bár mást kellene írnom, de a helyzet sokkal rosszabb, mint amit a média sugall, ráadásul elég reménytelen is, mert ők nem akarnak változni, változzon mindenki más.

2012. máj. 13. 15:46
 28/32 anonim ***** válasza:

A nyelvünkben terjedő cigány szavak kapcsán erre: az általad is érzékelt VALÓDI problémára szerettem volna felhívni a figyelmet. Az pedig bonyolult és súlyos - de sokaknak kényelmesebb homokba dugni a fejüket.

(A 0%-os hozzászóló voltam).

2012. máj. 13. 16:39
 29/32 anonim válasza:
0%

A csóró magyarok is sok gyereket szülnek: minden társadalomban a legalsóbb néprétegek szaporodnak legjobban.

Majd ha minden második cigány egyetemre jár, ők se szülnek annyit. Ezért kellene a felemelkedésüket segíteni.

(És direkt használtam a "csóró"-t, hogy bemutassak még egy cigány szót :-))

2012. máj. 14. 08:11
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Bocsáss meg: a "csóró" magyarok ugyanúgy nem hoznak a világra nagy számú utódot, mint a tehetősek. Akik igen, azok kivételek.

A cigányok tömeges jelenléte az egyetemeken nekem okozná a legnagyobb örömet, mert ezzel megszünne egy olyan helyzet, ami az aggasztónál is több. Azt azonban, hogy egyedül a tanulás a felemelkedésük kulcsa, nekik kell megérteniük. Minden támogatást (célzott ösztöndíjat, plusz-pontot felvételinél, ingyenes szolgáltatásokat az iskolában) megkapnak ehhez, de úgy tűnik: nem tudnak - nem akarnak - élni vele. Senki nem tud tanulni senki helyett - tehát a többségnek ebben sincs sem hibája, sem felelőssége. Rajtuk áll, mit választanak.

2012. máj. 14. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!