Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyire általános a kb.30...

Mennyire általános a kb.30 évnél fiatalabbak között a cirill ábécé ismerete?

Figyelt kérdés
Én már nem tanultam oroszul, de középiskolás koromban úgymond "érdekességképpen" megtanultam. Nem tartott tovább 15 percnél, szerintem ennyi időt megért. Így ha cirill betűs szöveget látok, legalább el tudom olvasni, és mivel elég sok horvát szót ismerek (ami elég közel áll az oroszhoz, a bolgárról és a szerbről már nem is beszélve), itt-ott meg is értek belőle egy keveset.
2012. ápr. 17. 19:14
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
"КАПИТАЛИШ БАРОМШАГ" akart lenni, elsőre valamiért rosszul írta ki az oldal, remélem, most már jól fogja megjeleníteni.
2012. ápr. 17. 21:13
 12/17 anonim ***** válasza:
92%
Nekem teljesen kimaradt az orosz nyelv az életemből, úgyhogy semennyire sem ismerem a cirill ábécét. 27/N
2012. ápr. 17. 23:27
 13/17 anonim ***** válasza:
94%

Néhány betűt ismerek, vagyis tudom, hogy mi a latin megfelelője, de nem voltam én sem rákényszerítve már arra, hogy tudjam. De a "gáváritye pá ruszki?" kérdést megértem pl. "Já, gávárjú pá ruszki :D" Ha jól írtam :D.

24/F

2012. ápr. 17. 23:36
 14/17 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek!

Google fordítóval csináltad?

Én is így jártam, amikor google fordítóval akartam átküldeni az orosz szöveget. Nekem is számokat írt a végére.

Még egyszer megpróbáltam, ugyanúgy. Én sem értem, hogy miért.

2012. ápr. 20. 16:56
 15/17 A kérdező kommentje:

16:56-os:

Nem. A Windows saját karaktertáblázatából (charmap) válogattam ki a betűket.

2012. ápr. 20. 18:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy miért nem küldi át rendesen a szöveget.
2012. ápr. 20. 18:50
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Félig ukrán létemre tudom az ukrán cirill ábécét, és szórakozásból megtanultam az orosz, bolgár és a belarusz betűk kiejtését is. Mondjuk oroszul a hangsúlyok miatt még mindig nem tudok rendesen olvasni, de ez legyen a legkisebb problémám...

16L

2012. jún. 22. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!