Az angol és a német hogyhogy egy nyelvcsaládba tartoznak?
Úgy értem,hogy tanultam mindkettőt de nem sok hasonlóságot vettem észre köztük,legalább is a szavak között.Az angolban egy fajta szerkezete van a szavaknak,a német szavak pedig hosszabbak és egészen másak.Az angol szavakat nem fonetikusan ejtjük,a német szavakat viszont nagy részben igen.
Ha mindkettő germán nyelv akkor miért különböznek ennyire?
Például a dán,svéd,norvég nyelvek mind germán nyelvek és van némi hasonlóság köztük,főleg a szavak között.
"Nos, az angol nyelvben szerintem is több az újlatin elem, mint a germán."
Csakhogy
1) Ez nem jelent nyelvcsalád-különbséget, és
2) a nyelvek rokonsága nem attól függ, hogy mennyi bennük az ilyen vagy olyan "elem", hanem a nyelv alapvető szerkezeti sajátosságaitól és alapszókincsétől függ. Az angol olyan, mint egy germán nyelv latin szókinccsel és latinos nyelvtani újításokkal.
A legelső válaszomat mégis miért kellett lepontozni???
Furcsák itt az emberek... Pff...
Ja, nem is azért, nem sértődöm meg a pontozáson, tudom, hogy nem jelent semmit.
Csak meglepődtem, mert szerintem semmi olyasmi nem volt benne, ami miatt ne lenne hasznos, de mindegy. :) Csak értetlenkedtem. :)
Ebben van valami, mert a némettel a holland tényleg megérthető, ezt én is tapasztaltam. :)
A dán pedig csak egy kicsit, elég sokat kellett a múltkor dán szöveget bogarásznom a munkámhoz, akkor a fordítóprogram segítségével megfejtettem, és utólag rájöttem, hogy hasonlít azért az is a németre, de magamtól nem értettem meg. :P
17:26
Kösz az érdekes kutatást a nyelvek hasonlóságáról,de
MI KÖZE VAN "A kísérlet" című filmnek a nyelvekhez?Ott azt mutatja be,hogy beteszik kb. a fél tesztcsoportot őrnek a másikat meg rabnak és egy idő után elszabadul a pokol.
Nem értem.Ugyanazt a nyelvet beszélik.Az az emberi természetnek az uralkodó vágyáról szól,arról hogy az embert nem lehet kalitkába tartani mert mindent megtesz,hogy a másikat letaszítsa.
21:51
De azt ugye tudod,hogy "A kísérlet" c1mű film az a Stanfordi börtönkísérlet filmverziója?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!