Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Így lehet tanulni nyelveket?

Így lehet tanulni nyelveket?

Figyelt kérdés

Így lehet tanulni nyelveket?

pl ha mondjuk gépezek vagy csak simán a buszon-villamoson stb utazok és mondjuk angol szöveget hallgatok akkor valamennyire abból meg lehet tanulni a nyelvet?

Mert a csecsemők is úgy tanulnak meg beszélni hogy beszélnek hozzájuk

De amúgy ti hogyan tanultok nyelveket,mi a ti módszeretek?

2012. febr. 6. 20:10
 1/7 Zoro ***** válasza:
67%

Szerintem az a baj ezekkel, hogy nincs melletted olyan, aki elmagyarazza. Es az egesz csak halandzsa lesz.

En angliaban elek es nyelvtudas nelkul jottem ki. Es tudom, ha csak a szoveg van es nincs kommunikacio vagy valami kapcsolat nem nagyon er az egesz semmit. Persze ha kesobb az ember tud valamelyest, ezekbol a kulso beszedekbol tanulhat.

De szerintem muszaj az embernek valamilyen kulso segitseget igenybevenni. Aki elmagyarazza.

Ez az en velemenyem.

2012. febr. 6. 20:14
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
én is tanulok úgy,de én szavakat,és kifejezéseket is tanulok hozzá.meg néha hallgatok az adott nyelven(ami nekem orosz)szövegeket,interjúkat stb.
2012. febr. 6. 20:29
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

"Mert a csecsemők is úgy tanulnak meg beszélni hogy beszélnek hozzájuk"

Igen, de egyrészt nem a buszon hallgatják a szöveget, hanem ennél interaktívabb a módszer, másrészt ez piszkosul lassú eljárás, hiszen míg egy intenzív nyelvkurzuson 500 óra alatt eljutsz középfokig, addig a csecsemő mondjuk 6 év x 10 óra = 18 ezer óra alatt jut el oda (mert a középfok kb. a 6 éves gyerek szintje).

Ha szövegeket hallgatsz, az persze hasznos, mert fejleszti a beszédértést.

2012. febr. 6. 21:18
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

Kiegészítő tanulásnak megfelel, de nem helyettesíti a klasszikus értelemben vett nyelvtanulást.

Amit tenned kell a cél érdekében:

1. minden nap 5-10 sor körmondatot szószerint megtanulni, és időnként átismételni, mert különben elfelejted.

2. szavakat a többes számúkkal és igéket a különböző igeidejükkel együtt addig tanulod, amíg minden alakjukat hibátlanul nem tudod. Meg kell határoznod, hogy napi rendszerességgel mennyit tanulsz meg, és azt következetesen be kell tartanod

3. Szövegolvasás és szövegértés, majd a tartalmának rövid összefoglalása, írásban és szóban

4. fogalmazás különböző témákra

5. eredeti szöveghallgatás, beszédértés, és a tartalomnak az idegen nyelven történő megbeszélése, megvitatása

6. és ami célszerű, egy, az általad tanult nyelvet anyanyelvként beszélővel skypon társalogni naponta egy-két órát

2012. febr. 6. 23:24
 5/7 Zoro ***** válasza:

Amugy a csecsemokre visszaterve, azok nem azert tanulnak meg olyan lassan beszelni, mert nagyon rossz a modszer. Probalj meg ugy nyelvet tanulni, hogy meg a szadat sem tudod igazan mozgatni. Sztem tobbet tanul egy ember az elso 10 eveben, mint a tobbi 60-ban.

Es szerintem az a modszer a legjobb, ami altal a gyerekek megtanulnak beszelni. Lehet lassu es dedos, de meg is lehet nezni hogy megtanuljak. Anyanyelvi szinten.

Amugy sokat tanulok nyelveket es szamomra a legjobb modszer, ha gyerekekkel probalok meg kommunikalni (angliaban lakom).

2012. febr. 17. 19:55
 6/7 Zoro ***** válasza:
51%

Van ket otletem is szamodra:

- Gyere ki angliaban, rabolj el par gyereket, vidd haza oket es kenyszerisd, hogy beszelgessenek veled.

Vagy

-Nem tudom lattad e a Tomi es Jerry-nek azt a reszet, amikor Tom be akar keretozni egy hazba ezert beoltozik babajelmezbe. Na, ezzel a modszerrel te is kopoktass be hazakhoz. Elobb-utobb csak megsajnal valaki.

van meg egy harmadik otletem is. De ha az elso ketto nem tetszett ez meg annyira sem fog....inkabb le se irom

2012. febr. 17. 19:58
 7/7 mucus98 válasza:

Ebbőlm nem lehet.. hiába tanulod meg a szöveget..nem fogod tudni

a te anyanyelved a magyar nem mehetsz csecsemőkorba vissza

nyelvtanulás= nyelvtanár + szavak , kiejtés, fordítás tanulása

és ez kemény munka , de meghozza az eredményét :$

2012. márc. 25. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!