Miért szerettek nyelveket tanulni?
Szeretnék egyfajta "felmérést" végezni, hogy azok az emberek, akik szeretnek nyelveket tanulni, vagy legalábbis tudnak több nyelven, miért tanulnak nyelveket?
Mik számotokra a legfontosabb szempontok a tanulandó nyelv kiválasztásakor? Munkalehetőség, a tanár díja, a tanulás nehézsége, az adott nyelv iránti érdeklődésetek (pl. az adott nép kultúrája, vagy a nyelv hangzása), esetlegesen az adott nyelvterületre való kiköltözési tervek/munkatervek?
Milyen nyelveken beszéltek, és miért pont ezek, milyen szinten?
Nyugodtan írjatok személyes tapasztalatokat, mindenre kíváncsi vagyok ezzel kapcsolatban.
Azért, mert én világjáró vok és ha vége a középsulinak, szerintem kimegyek egy két helyre dolgozni vagy tanulni vagy csak úgy:)
angolul beszélek középfokon
franciát meg tanulom de nagyon nem szeretem azt a nyelvet és nem is vagyok hajlandó megtanulni:)
jó ennyi nyelvkedvelő embert látni:)
hú a thai nagyon érdekes lehet! nehéz nyelv?
arabul egyébként én is szeretnék egyszer megtanulni, de a legfőbb vágyaim az ír (gael) és a portugál :D
Jöhetnek még válaszok :)
Amióta németül tanulok, érzem, hogy fokozatosan tágul a világom. Már nemcsak ezen a a kis tenyérnyi területen avgyok képes megértetni magam, hanem további három országban tudok kommunikálni. Sőt, biztos vagyok benne, hogy turistaként még több európai országban könnyebben fogok így boldogulni, mintha csak magyarul lennék képes megszólalni.
A tanulás egy élmény, izgalmas felfedezések sora. Néha elegem van belőle, hülye szenvedő szerkezet, logikátlannak tűnő névelők, a melléknévragozás meg mondjon le... sarokba dobom a könyvemet és megfogadom, hogy rá se nézek soha többé semmire, ami a német nyelvről szól.
Aztán, amikor Ausztriában kihúz a bajból a nyelvtudás, vállon veregetem magam, és tanulok tovább. :))
Szeretem, hogy több osztrák városban vannak már netes és/vagy személyes ismerőseim, már ott sem érzem magam annyira elveszettnek.
Angolul is szeretnék megtanulni. Akkor aztán valóban rádöbbennék, milyen kicsi a Földgolyó. :D
Angolt még iskolában tanultam, ma sok idegen nyelven angolul vagyok kénytelen tanulni.
Finnül tanultam még, de túl hosszú időre megszakítottam a tanulást, most próbálom tovább vinni. Amennyire tudok finnül, azt egyedül értem el.
Japánul is egyedül kezdtem el tanulni, középfokú nyelvvizsgáig jutottam vele.
További nyelvek, amiken 'gügyögök' (tudok mondatokat mondani, felfogok mondatokat, de még nem alapfokú nyelvvizsga szint): koreai, svéd, kínai (mandarin, kantoni), mongol. És el tudom olvasni a hindi betűket.
Szeretek idegen nyelven tanulni, mert a világ egyik legérdekesebb dolgának tartom. Sok kultúrát sokkal jobban megismersz, ha beszéled a nyelvüket (ez pl. a japánra duplán igaz), valamint minden nyelv máshogy fejezi ki önmagát - tehát minél több nyelvet ismersz, te is annál választékosabban tudod kifejezni saját magad.
Két nagy inspirációm van, az egyikről nem beszélek, a másik pedig sok-sok órát fog elvenni az életedből, ha érdekel a dolog, és beszélsz angolul: http://www.youtube.com/user/laoshu505000 Jó felfedezgetést, jó nyelvtanulást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!