Napjainkban milyen nyelveket érdemes tanulni, mik a leghasznosabbak? Többféle vélemény is érdekel!
Gondolom, első helyen az angol, aztán jön a német. De talán nem is feltétlen a német? És harmadik, negyedik nyelvnek mi a legcélszerűbb?
A hasznosság, célszerűség érdekel, nem az, hogy melyik könnyű, melyik nehéz, bár pl. 3. nyelvnél ez is szempont lehet.
Igen,persze elsőként az angol,mert világnyelv
A második egyén függő.Valakinek a német jön be,valakinek az olasz,mások pedig keletre terjeszkednek az orosz nyelvvel.Persze már már divat nyelv lett a spanyol,csak semmi értelme.Egyébként én a kínait választanám harmadiknak
Pontos sorrendet nem lehet alakítani.
Egy biztos: Angol #1 egyelőre is még messze nem rendült meg
Ezek után hasznosabb nyelvek: Francia, Spanyol, Német és szerintem lassan a Mandarin is.
Talán még hozzájuk vehető az Olasz, Orosz és esetleg még a Japán is. Ezt mondhatni talán egy harmadik csoportnak.
Az, hogy pontosan melyik az egyén és helyzet függő. Meg úgy igazán nem is lehet sorrendet felállítani, mint ahogy már mondtam.
1. angol
2. német
3. francia, orosz
-----------------
4. spanyol, portugál, japán
5. kínai, olasz, lengyel, holland, skandináv nyelvek stb.
Nos....
1. Az angol mivel világ nyelv...
2. Gazdasági és területileg, ha Európában akkor a német,ill. az orosz ha Amerikában akkor a spanyol, ha Ázsia akkor a kínai
3. Gazdasági és területileg, ha Európában, francia, ha Amerikában szintén a francia, Ázsiában japán
Üdv: LM
1. angol
2. német
3. francia/spanyol/olasz
Köszönöm!
Jöhetnek még vélemények.
Angol, német után mi célszerű még?
11:12
Nem mondasz meglepő dolgot, ezt mindenkinek így kellene számolnia.
Vagy a másik módszer: megnézni, hogy a világ top 500 egyetemén milyen nyelven adnak elő.
Eredmény: angol 203, német 64, kínai 32, francia, japán, spanyol 24-24, olasz, holland 15-15. Ez is egy gyakorlati szempont, mutatja a nyelvek tudományos súlyát, többet számít, mint hogy melyik nyelvet hány paraszt beszéli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!