Angolosoktol kerdeznem! Hallottatok mar olyan kifejezest az angol hetkoznapi beszedben, hogy Szemelyesnevmas+letige+foneviigenev?
Hát így csak magában nem, de létező szerkezet. (Pl: Soldiers are to report under all circumstances).
Monduk a "You are to do sg" az gyakran használt.
Tankönyvben is láttam már.
Igen, hallottam. Azt jelenti kb., amit a "have to" szerkezet is, tehát azt fejezi ki, hogy kell valamit csinálni.
You are to go home - haza kell menned.
Kicsit talán "fenyegetőbb", vagy hogy is mondjam... Más hangulatú kifejezés.
De szoktam én is könyvekben látni, meg filmekben hallani.
Igen ez az infinitive to be to formája
Kifejezhet: parancsot, utasítást: You are to look after the child till we return. Addig kell a gyerekre vigyáznod, amíg vissza nem jövünk.
Kötelezetettséget előzetes terv vagy megbeszélés alapján: Research is to start next week. A kutatások a jövő héten kezdődnek.
Gyakran használják szenvedő szerkezetben. All the letters are to be typed. Az összes levelet le kell gépelni.
Fontos: Egyszeri kötelességre utal,egyéb esetekben a have to és a should használatos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!