Szerinted is udvariatlan a szerintem, en ugy gondolom kifejezesek?
Én úgy gondolom, hogy nem udvariatlan.
Saját akaratát akarja ráerőszakolni? Én éppen hogy nem érzem erőszakosnak... Persze, nyilván el akarja fogadtatni a saját akaratát, nézeteit, de pontosan a "szerintem" kifejezés mutatja, hogy ez nem egy kinyilatkoztatás, hanem csak egy vélemény, amivel éppen vitába is lehet szállni. Nem hiszem, hogy az, hogy valaki így mondja el a saját véleményét, az erőszakosnak számítana.
Szerintem. :-)
Pedro
Éppen forditva, ez az, ami NEM udvariatlan. Akkor lenne az, ha nem azt mondaná valaki, hogy "szerintem" igy van, hanem kategórikusan megállapitaná, hogy "így van, mert én így tudom".
A szerinten, és az úgy gondolom igen udvarias kifejezésmód, és csak annyit fejez ki, hogy VAN véleményed.
Az emberek mondandójának asszem 60-70%-a töltelékszó!(ez nem biztos).
A szerintem szó is ilyen. Ugyanis a töltelékszavakkal árnyaljuk a jelentést és adunk érzelmet a rideg tényeknek amit ki akarunk fejezni!
Pont azt jelzi a szerintem hogy nem akarjuk ráerőszakolni a véleményünket a másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!