Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek a franciának vagy...

Szerintetek a franciának vagy az olasznak nehezebb a nyelvtana?

Figyelt kérdés

Én gimnáziumban mindkét nyelvet tanulom, és azt tapasztaltam, hogy a franciának meglehetősen egyszerű a nyelvtana, míg az olasz - bár nagyon hasonlít a franciára, de - túlbonyolítja a dolgokat. Szóval szerintem az annyira nehéznek tartott francia nem is nehéz, ellenben az olasszal.

A franciában szerintem egyedül a kiejtés és szövegértés nehéz - az viszont piszkosul, viszont nyelvtanban az olasz simán veri.

2012. márc. 7. 23:26
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Gyakorlatilag döntetlen. A franciáé kicsit egyszerűsödött, talán egyszerűbbnek nevezhető az olasznál, de ez nem lényeges különbség.

"A franciában szerintem egyedül a kiejtés és szövegértés nehéz - az viszont piszkosul"

Piszkosul? Az angolé nehezebb, és érdekes, azt mindenki meg tudja tanulni, sőt, mindenki azt hiszi, hogy az angol a legkönnyebb nyelv. Ebből is látszik, hogy ez az egész elsősorban előítélet, hozzáállás és motiváció kérdése.

2012. márc. 8. 01:16
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem tudom, angollal még nem volt dolgom (és remélem nem is lesz), de a némethez és az olaszhoz képest rémes a kiejtése szerintem.

A németre egyből ráállt a nyelvem, az olaszra is, a franciát nagyon szokni és gyakorolni kell.

2012. márc. 8. 20:14
 3/4 anonim ***** válasza:
51%

"A németre egyből ráállt a nyelvem"

Ha "egyből ráállt", akkor vagy német az anyanyelved, vagy hibás a kiejtésed.

2012. márc. 8. 21:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Leginkább egyik sem. De még németek is megjegyezték, hogy magyar létemre mennyire jó a kiejtésem.
2012. márc. 8. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!