Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A német vagy az olasz a...

A német vagy az olasz a nehezebb nyelv?

Figyelt kérdés
2012. márc. 4. 14:03
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
sztem a német, legalábbis neked.. de kinek mi. Ha már csak abból indulsz ki hogy némbetbe 3 nem van ezért minden szónak meg kell jegyezned a hozzátartozó nemét, ráadásul ettől függ az igék ragozása tagadása különböző módok, olaszba csak kettő nem van:)
2012. márc. 4. 14:13
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

"Ha már csak abból indulsz ki hogy némbetbe 3 nem van ezért minden szónak meg kell jegyezned a hozzátartozó nemét, ráadásul ettől függ az igék ragozása tagadása"

Ez marhaság, az igeragozásnak az égvilágon semmi köze nincs a főnevek neméhez. Névszóragozás az viszont van, és a melléknevek, névmások ragozása függ a nemektől.

Egy nyelv nehézsége amúgy szerintem nem attól függ, hogy felsorakoztatjuk, hány mód meg igeidő van benne. Ezt csak a tapasztalatlan nyelvtanulók teszik.

2012. márc. 4. 14:43
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Oké. De te nem a kérdésre válaszoltál, csak az én kommentemet kritizáltad. Szerinted melyik nehezebb nyelv?
2012. márc. 4. 16:14
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
Egyértelműen a német.
2012. márc. 4. 16:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Angol után a német a nehezebb, de a hasznosabb is a kettő közül. A németben elég nehéz meghatározni a főnevek nemét, az olaszban könnyebb.
2012. márc. 4. 20:35
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A német nehezebb, de sokkal hasznosabb.
2012. márc. 5. 09:46
 7/9 anonim ***** válasza:

14:13

Az olasz igék sokkal bonyolultabbak a németeknél, de a főnevek nemei miatt németül tényleg nehezebb a szókincs elsajátítása.

2012. márc. 5. 09:47
 8/9 anonim ***** válasza:
73%

Németet 5 évig tanultam, olaszt 2 évig, (de 2 hónapot kinn éltem, egy olasz rokonomnál)mire eljutottam középfokig. Szóval szerintem a német nehezebb.-Itt nem csak a nyelvtanra gondolok, hanem a kiejtésre, ilyesmikre..

Egy német sokkal gyorsabban beszél, mint egy olasz, és szerintem az olasz dallamosabb is!

2012. márc. 5. 15:45
 9/9 mucus98 válasza:
46%
Az olasz nehezebb.. :)
2012. márc. 25. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!