A német vagy az olasz a nehezebb nyelv?
"Ha már csak abból indulsz ki hogy némbetbe 3 nem van ezért minden szónak meg kell jegyezned a hozzátartozó nemét, ráadásul ettől függ az igék ragozása tagadása"
Ez marhaság, az igeragozásnak az égvilágon semmi köze nincs a főnevek neméhez. Névszóragozás az viszont van, és a melléknevek, névmások ragozása függ a nemektől.
Egy nyelv nehézsége amúgy szerintem nem attól függ, hogy felsorakoztatjuk, hány mód meg igeidő van benne. Ezt csak a tapasztalatlan nyelvtanulók teszik.
14:13
Az olasz igék sokkal bonyolultabbak a németeknél, de a főnevek nemei miatt németül tényleg nehezebb a szókincs elsajátítása.
Németet 5 évig tanultam, olaszt 2 évig, (de 2 hónapot kinn éltem, egy olasz rokonomnál)mire eljutottam középfokig. Szóval szerintem a német nehezebb.-Itt nem csak a nyelvtanra gondolok, hanem a kiejtésre, ilyesmikre..
Egy német sokkal gyorsabban beszél, mint egy olasz, és szerintem az olasz dallamosabb is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!