Szerintetek mennyi idő elteltével illene már tudnom hollandul?
Körülmények:
-két pici gyerek (a nagyobbik sincs még két éves!)
-holland, de magyarul tökéletesen beszélő férj
-nagyon jó angol nyelvtudás, amit mindig mindenhol megértenek.
-holland lakóhely
Nos, tehát Hollandiában élünk, itt a férjem családjával, a boltban, a postán stb. angolul kommunikálok, ezzel soha sincs gond. Nincs munkahelyem, értelem szerűen a két gyerekkel vagyok itthon nagyrészt. Itthon kizárólag magyarul beszélünk (amihez mindig is ragaszkondi fogok, mert szerintem másképp nem fognak tudni a gyerekek magyarul). De azért előbb-utóbb mégiscsak meg kell tanulnom hollandul, azt nem akarom, hogy majd a gyerekeim beszéljenek másokkal hollandul, én meg ne értsem. Fél év után úgy állok, hogy nagyon sok mindent megértek, kb. 40%-ban tudok követni egy társalgást, 60%-ban megértem, ha hozzám hollandul szólnak, de nem beszélek. Nyuszi is vagyok, de főleg automatikusan angolul jön ki minden. Ja, a családban lévő gyerekekkel hollandul beszélek, ők nyilván nem tudnak angolul, és hollandul se sokkal többet, mint én (2,5 éves a legidősebb).
Hosszú lett, bocsi, a kérdés tehát, hogy szerintetek mennyi idő elteltével ciki már, hogy nem tudok hollandul? Vagy már most is az?
Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!