Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan tudnék megtanulni...

Hogyan tudnék megtanulni Hollandul a neten? :D

Figyelt kérdés
2010. júl. 12. 18:46
 1/8 anonim ***** válasza:

haaat szerintem sehogy

nehez nyelv

2010. júl. 12. 18:50
 2/8 anonim ***** válasza:
A nehézség attól függ...a némethez képest nem nehéz ;) Amúgy vannak erre könyvek, pl. a Teach Yourself Dutch, ahhoz vannak CD-k is, k.b. 10-15000 forint, de aki jó helyen keresi, annak "kicsit" olcsóbb :)
2010. júl. 12. 20:41
 3/8 anonim ***** válasza:

pont hogy a némethez képest is nehéz, holland az egyik legnehezebb európai nyelv, a sajátos kiejtés miatt (elnevezése is van ennek a 'h'-zásnak, meg ilyenek, csak nem jut eszembe :) )

pl.. 1 ismerősöm 17 éve kint él, és még mindig tud újdonságot okozni 1-1 ríl hollanddal való beszélgetés, annyira sokszínű a kiejtés

2010. júl. 13. 17:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Ja, hát a sok dialektus az sok nyelvben előfordul, de tudtommal a kettő legnehezebb germán nyelv a német és az izlandi(meg talán a feröeri, de annak nagyon kevés beszélője van(az izlandinak sincs sok :D))... A "h"-zás alatt a hehezést érted? Meg persze olyan g-ket mondanak, hogy azt hiszi az ember, hogy megfulladnak, de azokat sem mindenhol mondják, csak ahol olyan a dialektus(tudtommal). A kiejtés az egy dolog, a dánnak szerintem nehezebb kiejtése van, mint a hollandnak(és nehezebb is megérteni szerintem), viszont maga a nyelv nem tűnik annyira nehéznek(bocsássatok meg és javítsatok ki, ha hülyeséget mondok), persze mind a kettő germán nyelv :)

második

2010. júl. 13. 17:36
 5/8 anonim ***** válasza:

keress fel egy holland tanárt. A neten nehezen.

Én ott éltem 4 évet. 1 év volt, mire megtanultam hollandul, 2 év volt, mire jobban tudtam holandul, mint magyarul (4-9 éves koromig éltem ott)

a "g"-betű tényleg elég nehezen megtanulható, hacsak nem vagy olyan helyzetben, mint én voltam, sokak szerint épp a g betűk miatt undorító. sztem nem. minden nyelvnek megvan a maga szépsége. A dialektusokról annyit, hogy én Hágától 20 km-re laktam, és a hágai dialektus akkor is kifogott rajtam. Alig értem. most 16 vagyok, és még mindig tudok hollandul, köszönhetően annak, hogy járok az AISB-be (american international school of budapest) holland órára. Ha érdekel iratkozz be, bár oda csak olyanok járnak, akik már tudnak hollandul, mint pl én.

2010. nov. 14. 21:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Van nyelvtanfolyam is
2013. febr. 24. 03:14
 7/8 anonim ***** válasza:

A neten nem lehet megtanulni

egy nyelvet sem

2013. febr. 24. 03:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Megtanulni valóban egy nyelvet sem lehet neten megtanulni,viszont az alapokat meglehet neten is.
2014. szept. 13. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!