Esetleg van olyan itt, aki tud hollandul perfektül beszél? (bővebben lentebb)
Figyelt kérdés
Holnap felsőfokú nyelvvizsgám lesz, és egyik tanárom sincs gépközelben. Arra kérném az illetőt, hogy adjon meg egy emailt, amire elküldenék néhány írásbeli feladatot, amit ellenőrizni kéne nyelvtanilag, meg szerkezetileg.
De lehetőleg annyira beszéljen hollandul, hogy a de-het-et is tudja. Előre is köszönöm :)
2012. jan. 19. 21:38
11/16 anonim válasza:
Az igen :D
Tesóddal is hollandul beszéltek?
Egy idő után már ez volt a megszokott?
12/16 A kérdező kommentje:
Igen, de ez nem is olyan meglepő, mint gondolnád :) Könnyebb volt így kommunikálni, hoszen a suliban, meg a barátainkkal, azaz a napunk nagy részében amúgy is hollandul beszéltünk, a magyart meg alog gyakoroltuk, nem fejlődtünk benne olyan aktívan, mint itthon fejlődtünk volna. Könnyebb volt a holland, nem igényelt gondolkozást, a magyar igen. Miután hazajöttünk, bátyámnál azt hitték, hogy diszkalkuliás, mivel nagyon nem ment a matek, aztán kiderült, hogy csak hiányzik az a része a szókincsének, azért nem érti. Vannak rokonaim Németországban, és ott is kb 3 év után kezdtek a gyerekek németül társalogni egymás között, kb 8 meg 11 évesek lehettek akkoriban, szinte ugyanúgy mint én meg a bátyám.
2020. júl. 14. 22:40
13/16 anonim válasza:
És ez a mai napig megvan?
Mentél egyetemre és azért kellett a nyelvvizsga?
14/16 A kérdező kommentje:
Nem, ma már a magyar a legkönnyebb, utána angol és csak utána a holland. Nem az egyetem miatt, amúgy is meg akartam csinálni a felsőfokút. Kettő felsőfokúm van jelenleg. Jelenleg amúgy olyan cégnél dolgozom, ahol naponta kell a holland meg az angol, úgyhogy szerencsére tudom gyakorolni és valszeg nem fogom elfelejteni soha.
2020. júl. 15. 00:31
16/16 A kérdező kommentje:
Igen.
2020. júl. 15. 00:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!