Hogyan lehet megtanítani külföldieknek a Zsófi név kiejtését?
Ez nem értelmességtől függ!
Attól függ, hogy a külföldinek mi az anyanyelve, hogy ki tudja-e mondani a zs hangot.
Szép is lenne, ha ez alapján ítélnék meg egymást az emberek... Akkor az amerikaiak kb. mindenkit hülyének tarthatnának, mert ember legyen a talpán, akkor az összes általuk használt hangot anyanyelvi szinten ki tudja mondani...
Kedves másik válaszoló: igaz, hogy nem mindenki végez nyelvszakot.
És az is igaz, hogy nem mindenki ilyen beképzelt, mint te...
De ezt a vitát parttalannak érzem, kedves Kérdező, tanítgasd őket, az biztos, hogy valami hasonló hangot végül tudnak majd produkálni, ha hajlandóak eleget foglalkozni vele. Mi a németekkel úgy oldottuk meg, hogy a gy az lett dj, meg hasonlók... Kicsit máshogy hangzik, akármit is csinálnak, de a megértéshez elég.
Mint, ahogy nyilván az én spanyol hangjaim sem lesznek sosem tökéletesek, ezt nevezik akcentusnak ugyebár (angollal, némettel szintén így vagyok), de amíg megértenek, addig semmi probléma.
Én lehet most hülyeséget mondok, de magyar nyelvkönyvekben szokott leírva lenni, hogyan képezzük a hangokat, meg azt hiszem a magyar helyesírás szabályaiban is (?!)
Szóval ilyen helyen kéne megnézned, és utána átfordítani adott nyelvre.
Ha hallás után, gyakorlással nem megy, akkor sehogyan.
Ez olyan, mint egy olasznak a "h" hangot elmagyarázni. Szerintük elikopter és ospital a helikopter és a hospital.
Vagy nekünk, magyaroknak az arab vagy héber nyelvben elég elterjedt "krákogós torokhangot". Velem egy hétig gyakoroltatták, torokfájásom lett, de még így se tudom rendesen kimondani.
"Svédek. Semmi hasonló hangjuk nincs"
Van a "s"-höz hasonló hangjuk, ezt kellene zöngésen ejteni, és akkor a zs közelében lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!