Milyen különbségek vannak a magyar nyelv magyarok és cigányok által beszélt nyelvjárása között?
Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok, hogy a cigányok másabb hanglejtéssel beszélnek, meg más szavakat használnak pl. raj=király, gádzsó=nem cigány, illetve kicsit máshogy használják a nyelvtant, általában egyszerűsítik.
Szerintetek lehetséges, hogy pár évtized múlva annyira más lesz a cigányok által beszélt magyar nyelv, hogy a nyelvük megtanulása nélkül nem lehet majd érteni őket és onnantól kezdve külön nyelvnek fog számítani?
2012. jan. 10. 02:08
11/14 anonim válasza:
Én írtam az "aggyá mán"-t. Valóban íznek. Én is bíkísi vagyok. Amúgy nem Békés megyében, csak Békés városában. De itt majdnem mindenki ízik. Ez a Budapesti standard meg szerintem butaság. Ha megfigyeled, a cigányok mindenhol valami furcsa tájszólással beszélnek, mindegy, hogy melyik városban vannak.
12/14 Andizsuzsi válasza:
Elég baj, hogy aki "sok iskolát végzett", az megtanulja a budapesti standard kiejtést. Példa erre Reisz András meteorológus, akinek gyönyörű felvidéki kiejtése sajnos sokat "standardizálódott" az utóbbi időben.
13/14 anonim válasza:
08:46
"Ha megfigyeled, a cigányok mindenhol valami furcsa tájszólással beszélnek"
A legtöbb cigány, akit ismerek, nem. Ez helyfüggő.
14/14 hama8 válasza:
cigányoknak nincs is nyelve az ő állítólagos nyelvüket egy ország se használja szóval nem törvényel ˝nyelv,,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!