Meglehet tanulni kb anyanyelvi szinten az angolt, ha angliában élek?
És kb mennyi idő alatt..?
/Lehet, hogy kiköltözünk..most olyan alapszint fölött de még középszint alatt vagyok./
Attól függ, mit hívsz anyanyelvi szintnek. Ha ebbe beletartozik az akcentusnélküliség, akkor kb. soha.
Ha kb. azon a szinten akarsz beszélni, mint egy átlagos angol, akkor az 2-3 ezer munkaóra (kivéve a kiejtést, ami sosem lesz tökéletes). Angliában vagy Anglián kívül egyaránt. Ha iskolába/egyetemre jársz vagy szellemi munkát végzel ott kint, akkor ez 1-2 év.
Attól, hogy Angliában tartózkodsz, nem fogsz automatikusan megtanulni angolul, csak alkalmad lesz sok rá, hogy tanuld.
18:04
A magyar nem nehéz, csak nem akarják megtanulni az itt tartózkodó angolok, mert hiányzik az ösztönzés (úgyis mindenki angolul beszél velük, ők meg nem fogják keleti majomemberek nyelvét tanulni - ők ugyanis kb. így tekintenek ránk).
Azt, hogy a magyar nem nehéz, jól illusztrálja, hogy számos külföldit ismerek, aki akár még szebben is beszél magyarul, mint az átlag magyar. Persze ezek oroszok és arabok, nem felsőbbrendűségi agybajban szenvedő nyugatiak.
Hat nem tudom, hogy...
aaa
else tudom mondani mit erzek. Anyanyelvi szinten az angolt megtanulni......nem tudom. Biztos mindenki mas. De hogy nem 1.5 vagy 2 ev. Az tuti bicska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!