Hogyan értessem meg a 16 fiú tesómmal, hogy az angol allatira fontos?
Egyébként tudod, mit javaslok még, ha van egy kis szabadideje? Youtube, ott van sok kis videó angol nyelven, azokat is jó, ha nézegeti, és megpróbálja magának lefordítgatni.
Ha van érzéke hozzá, és sikerül valamivel kedvet csinálni, akkor pikk-pakk megtanulja, de a "száraz tanítás" tényleg nem a leghatékonyabb, és még a jó nyelvérzékűt is visszafogja. Én ovitól tanultam az angolt, ott minden játékos formában ment, és könnyen ment, mindig meg kell találni azt a módszert, ami a diákot leköti, mert arra figyelni fog, és észre se veszi, hogy tanul.
Amúgy a munkáltatók már tényleg elvárják a legtöbb helyen, de ezt majd csak később fogja érzékelni élesben.
Sok sikert! :-)
Tipikus "okos, felnőtt nővér" hozzáállás.
Elég neki a szüleitek meg a tanárok tekintélyét elfogadni, nem kell, hogy még a nővére is "megmondja a tutit".
Majd eljut a tudatáig, ha nem az angol, akkor egy olyan nyelv, ami tetszik is neki.
Az angol szerintem is borzalmas, de pl. oroszt anno szívesen tanultam, pedig akkor még kötelező volt.
Kedves angol nyelvet becsmérlők. Most ne azt nézzétek, hogy ez egy milyen nyelv és tetszik-e vagy sem. Nézzétek meg az álláshirdetéseket, egy nívós álláshoz KELL (vagy ez vagy a német), de egyre inkább kevés már egy idegen nyelv ismerete, nem egy helyre írnak elvárásként 2 vagy több nyelv ismeretét. És ha valaki meg akar élni és nem nyomorogni minimálbéren, akkor haladnia kell az elvárásokkal. Anyukám 25 éve tanítónő, és még most is küldik továbbképzésekre, mert egyrészt előírás, másrészt ugyanúgy nekik is haladni kell az új módszerekkel.
Kérdező, előtted pedig le a kalappal, semmi baj, ha a tesód most még nem értékeli a jó szándékodat (ne menj az agyára, de gondolom, nem is akarsz), de amint megtaláljátok a neki legmegfelelőbb kedvcsináló módszert, nem fogja bánni, hogy segítettél neki. Nem mindenkinek megy magától. Én is korrepetáltam már, ahol komolyan és következetesen vették, ott volt is sikere, ahol nem, ott most se értik, miért nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!