Hogyan értessem meg a 16 fiú tesómmal, hogy az angol allatira fontos?
Vegyél neki olyan számítógépes játékot, amit nem fordítottak le magyarra, vagy olyan verzióban vedd meg, amit kénytelen lesz angolul telepíteni. Én is szeretem a játékokat, most is van egy számítógépes játékom, ami csak angolul fut a gépemen (stratégiai), és én nagyon sokat tanultam így az angol nyelvből, mert ezek a játékok használatban írják a nyelvet, és annak a híve vagyok, hogy szövegkörnyezetből könnyebb és hatékonyabb nyelvet tanulni, mint szabályokból és szavakból (24 vagyok). Nem kell beszélned vele, told az orra alá, és kénytelen lesz megérteni, ha játszik vele, és ragadni fog rá a nyelv, utána már akárhogy tanítják a suliban, könnyebb lesz neki és nem fogja megerőltetésnek érezni. :-) Tapasztalatból beszélek.
16 évesre nem tudsz a pénzzel és a jobb élettel hatni, mert nem ő tartja el magát, és nem érzi a súlyát.
Szia!
Mint hasonló cipőben járó tanuló, 17 évesen, én is elképesztően utálom az angol órákat...
A tanár jó, az órák jók.
Az angol oktatással eleve az a probléma, hogy azt a sok idióta időt kell megtanulni meg stb stb.
Semmi olyan témát nem tanulsz vele, ami érdekes.
Pl. A kávézóban, a repülőn, a moziban...ilyen ovis baromsáokat kell hallgatni.
Az angol nyelv pedig persze hogy fontos, de szerintem egy ócska, kifejezéstelen sz*r. Nincs benne érzelem, nincsenek olyan szép, logikus mondatok, mint a magyarban.
Én maximálisan meg tudom érteni az öcsédet, de Téged is.
Szerintem 1-2 év és rájön, hogy meg kell csinálnia, akkoris ha nem szereti. Én is így vagyok...
Üdv:
XX
23:14 - Addig nem is fogod élvezni, míg nem kerülsz olyan társaságba, akikkel ha nem tudsz angolul, legfeljebb mutogatással tudsz kommunikálni. :-)
2 alkalommal jártam (eddig) Olaszországban, és egyszer Graz-ban, mindhárom alkalommal angolul társalogtam, sőt, második olasz utamon egy amerikai diákcsoporttal utaztam, jó volt beszélgetni velük a vonaton. Lehet, hogy nem olyan sokszínű nyelv, mint a magyar, de mégis a világ egyik leggyakrabban beszélt nyelve, és mint olyan, szükség van rá, akár munkában, akár egy magán célú külföldi kiránduláson.
Kedves 23:18 !
Persze, persze...Épp ezért mondtam.
Mikor szlovákoknál voltunk motorozni meg síelni, nem volt rossz a forraltbor mellett a szlovák leánykákkal váltani pár szót. Igazad van, de attól még nem szeretem.
Mindig ezzel példálozok: ÉN SZERET TE - az ismert érzelemkinyilvánítás. Feledhetetlen és felülmúlhatatlan szókapcsolat :D
Mondd az Öcsédnek, hogy a külföldi lányok sok helyen szeretik a magyarokat...
Üdv:
XX
Örülök, hogy jófelé mennek a dolgok - de nem az a helyzet, hogy milyen jó lesz majd, ha tudja az angolt - hanem az, hogy azonnal lehúzhatja magát a wc-n az iskola után, ha nem tudja!
A munkaadók 99%-a teljesen természetesnek veszi, hogy jól beszél angolul. Nem a nyelvvizsga számít - hanem a tudás. Ha nincs, vagy kevés - nem is olvassák tovább az életrajzát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!