Mit tegyek, hogy értsem a németet? (halásból)
Érettségire készülök, de a hallgatott szövegértésekből szinte semmit nem értek!!! Ezt nem értem, mert általában nagyon jó vagyok nyelvekből, de ez a német valahogy nem akar menni..
Mit csináljak, hogy megértsem/jobban megtanuljam? :S
Naponta tanulj meg 20-80 szót, és mindent legalább háromszor ismételj át mindkét irányban: német-magyar, ill. magyar - német változatban. Ezt magadtól is ki tudod kérdezni.
A legfontosabb a gazdag szókincs kialakítása. Aztán jöhet a szöveghallgatás is, hogy megszokd a kiejtést. De csak úgy hallgatni szókincsbővítés nélkül nem gazdaságos. Valamennyi eredménye annak is van, de nem gazdaságos.
Köszi!
Hát az a bajom ezzel, hgoy ha csak így elkezdek szavakat tanulni, akkor azok könnyen bemennek a fejemben, de ha nem tudom szövehez kötni, akkor ugye ugyanolyan könnyen el is felejtődnek! Így pl sokszor van, hogy tudom, hogy már tanultam azt a szót, csak már fogalmam sincs, hogy micsoda.. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!