Németet vagy oroszt tanuljak?
Egy picit talán a német érné meg, de te mégis inkább az oroszt válaszd, ne szenvedj hiába vélt előnyökért!
Esetleg még meg is utálnád, mert miatta nem választottad azt, amit igazán szeretnél.
Esetleg tudsz már angolul?
Mert akkor mindenképp az oroszt tanuld. Angolul meg minden hülye német tud :D
Én itt vagyok németbe és érzem hogy kár hogy nem angolul tudok. Amúgy meg németül is megtanulhatsz nem zárja ki egymást a kettő.
Ahogy anno a német tanárom mondta: A német primitív balkáni nyelv 5 perc alatt megtanulható :D
Kedves Utolsó, azért ez egy elég érdekes kijelentés a némettel kapcsolatban, főleg egy tanártól...
Az ismerőseim nagy része pl. szenvedett a német tanulással, pedig nemzetiségi iskolába jártunk, és a tantárgyak több, mint felét is németül tanultuk.
Hasznos nyelv, szerintem amúgy nem is csúnya (tudom, ezzel nem sokan értenek egyet), valóban nem is a legnehezebb, de se nem primitív, se nem balkáni!
Szóval aki "öt perc alatt" akar megtanulni egy "primitív balkáni" nyelvet, az szerintem ne a németet válassza, mert csalódni fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!