Az angol mellett franciát vagy németet tanuljak? Nem tudok dönteni.
Angol kéttannyelvűbe megyek, de ne, tudom, mi legyen a második nyelv.:(
14/L
Én franciát mondanám.
Olyan szép és hasznosabb,mint a német.Hangzásra melyik tetszik jobban?
Igen,hát nem túl szép,főleg a bajor nyelvjárása.Hallgass zenét németül és franciául.
Szerintem a spanyol a legparasztosabb,de a német is ocsmányul hangzik:(
A franciát kevesebben beszélik,jobban is keresik.Ha pl.UNIO-val kapcsolatos munkát szeretnél vállalni,akkor is fontosabb lesz a francia,az UNIO jogi ügyei pl.franciául zajlanak.
Jó lesz,ha beszélsz egy germán és egy neolatin nyelvet,nem kell két germán,még egy szláv jó lenne.
Mindkettő mellett vannak érvek meg ellenérvek is. Ha az unios ügyekkel szeretnél foglalkozni akkor elengedhetetlen a francia, szintén ugyanez ha követségen szeretnél. Az szintén mellette szól, hogy kevesebben beszélik, így pl könnyebben felvesznek egy nagyobb céghez a kommunikációs osztályra jó pénzért.
Azonban a német szintén nagyon hasznos, nem is beszélve arról, hogy itt van mellettünk Ausztria és Németország sincs messze. A későbbiekben kimehetsz dolgozni vagy élni is akár, az osztrák és a német város a világ legélhetőbb városai között vannak.
Összegezve tehát mindkettővel jól jársz ha tisztességesen tanulod őket, azonban én azt tanácsolom, hogy fontold meg, hogy akár a későbbiekben melyik területen élnél szívesebben. Én elkezdtem oroszt tanulni, mert h elég hasznos lesz majd, de abbahagytam már rájöttem, hogy nem szívesen laknék kint, akár csak rövid időre se ha munka miatt küldenek ki.
Hajrá! :)
én mindenképpen a németet ajánlom, már itt Magyarországon is hasznosabb, mint a francia, de európában is 4 országban beszélik. Sokat fog segíteni az angolhoz és fordítva is, a nyelvtanokban, szavakban, sok a hasnlóság, pl. megtanulod a tüzet angolul (fire) németül (Feuer) és nem felejted el egyiket sem. de ez rengeteg más szóra is igaz (mondjuk a franciára is, bár a nyelvtannál a német viszi a pálmát)
remélem, tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!