Mennyire nehéz a hindi nyelv?
Mennyi idő alatt lehet megtanulni?
ÉS Budapesten hol?
ui: nehezebb a japánnál?
Nincs róla konkrét tapasztalatom, mert nem tanultam, de: abból a tényből kiindulva, hogy indoeurópai (a szanszkrit egyik "utónyelve"), arra lehet következtetni, hogy a nyelvtani szerkezete igen hasonló - pl. - a szláv nyelvekéhez. Azért mondom a szlávokat, mert azok az indoeurópai nyelvcsalád ún. "szatem"-csoportjába sorolhatók, ugyanúgy, mint az indo-iráni nyelvek (perzsa, dári, kurd, pastu, urdu, maga a hindi, stb.)
Ha tehát tanultál valamely szláv nyelvet, máris biztosan könnyebb; de ha a germán csoportból tanultad valamelyiket, mondjuk a németet, az is indoeurópai, tehát szerkezetében hasonló hozzá. Ilyen értelemben már valamivel "könnyebb". A hindi abc-jét valószínűleg megtalálod akár a Wikipédián is (gondolom én..de még nem kerestem:-)
Hogy hol tanulhatnád meg Budapesten? Hívd fel az Indiai Köztársaság Nagykövetségét - hátha tudnak támponttal szolgálni. Namasté!
Szia!
Én éppen most kezdem el tanulni novemberben. Majd miután van tapasztalatom, megosztom. Addig is sok sikert kívánok.
köszönöm szépen....
Mindent beleee!!!!
sok sikert.
Nem ismerem, de akik foglalkoztak vele, azoktól azt hallom, hogy átlagos. Tehát kb. egy szláv nyelv nehézségi szintjére gondolj.
"nehezebb a japánnál?"
Ne viccelj, ez csak egy indoeurópai nyelv. Az FSI 4-es skáláján (1 = legkönnyebb nyelvek, 4 = legnehezebbek) a hindi a 2-es kategóriában van, a japán a 4-esben.
Szia!
Az 1. válaszoló én vagyok. Arra vagy kíváncsi, mire megyek vele? Ezt nem pontosan értem - én ugyanis semmire nem akarok menni a hindivel. Szívesen hallgatom, mert az indo-iráni csoportba tartozik, ahol a kedvencem a kurd - de ennyi. Ha érdekel, van egy afgán tv-adó, az Ariana, amely gyakran közvetít urdu és hindi nyelvű dalokat (is). Egyébként nagyra becsülöm a különleges érdeklődésedet és a tanuláshoz síma utat, rengeteg sikerélményt és minden jót kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!