Milyen nehéz a lengyel nyelv?
Milyen nehéz a lengyel nyelv?
Szeretnék megtanulni lengyelül és szeretném megkérdezni tőletek hogy szerintetek ez milyen nehéz nyelv?
Nektek hogy tetszik a lengyel nyelv?
Azt mondják hogy ez a legszebb szláv nyelv..szerintetek?
Attól függ, tanultál már szláv nyelvet? Ha nem, nehéz lesz, alapvetően nem nehezek, csak totál más a logikájuk, mint az indoeurópainak.
A lengyel hogy szép... háááát figy én szeretem a szláv nyelveket de sztem két nyelv van a világon ami földönkívüli eredetű mert még a nemzete tagjai se tudják kiejteni: a lengyel és a holland :D Szépnek nem mondanám, a lengyel a leginkább mássalhangzó-torlódásos, krahácsoló nyelv, az orosz sokkal lágyabb. De attól még szeretem a lengyel nyelvet is csak nem éppen azért, mert olyan jól hangzik, hanem mert a lengyelek jó fejek :D
Az elsőhöz annyit, hogy a lengyel is indoeurópai nyelv, szemben a magyarral, ami nem az.
Mennyire nehéz megtanulni? Nekem sikerült, és még több tízezer magyarnak is. A folyamatot felgyorsíthatja, ha abban a közegben élsz. A könyvek önmagukban nem elegendőek. A jövőre nézve is jó befektetés ennek a nyelvnek az ismerete. Nagyobb eséllyel találsz vele jól fizető munkát, mint az angollal vagy a némettel, amit már minden sarkon oktatnak. Mellesleg a német nehezebbnek tűnik nekem mint a lengyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!