Milyen nehéz a lengyel nyelv?
Milyen nehéz a lengyel nyelv?
Szeretnék megtanulni lengyelül és szeretném megkérdezni tőletek hogy szerintetek ez milyen nehéz nyelv?
Nektek hogy tetszik a lengyel nyelv?
Azt mondják hogy ez a legszebb szláv nyelv..szerintetek?
Én úgy tudom Nagy Lajos volt egy időben uralkodója Lengyelországnak. De nem egyesítette, külön irányította. Magyar nem örökölte utána a Lengyel trónt.
A visegrádi királyi találkozón lett megbeszélve, hogyha neki nem lesz fia, akkor ő lesz majd az utód, s így lett. De abban nem vagyok biztos, hogy Nagy Lajos volt-e a Visegrádi találkozón. Legalább is nekem ez maradt meg.
Azóta már biztos elkezdett megtanulni lengyelül. Szerintem én is megtanulom.
> Nagy Lajos volt-e a Visegrádi találkozón?
Mint trónörökös, biztosan ott volt, de 1335-ben a király még Károly Róbert volt.
> Magyar nem örökölte utána a Lengyel trónt.
Nagy Lajos után a lánya, Hedvig örökölte a lengyel trónt.
A lengyelek Jadwigának nevezték, hozzáadták a litván nagyfejedelemhez. Halála után szentté avatták. Innen származik a Jagelló (Jagiełło) dinasztia, amelynek leghíresebb képviselői I. Ulászló (aki bizonyos legendák szerint NEM HALT MEG a várnai csatában, hanem vígan élt sokáig a napsugaras Madeirán távol a lengyel és magyar trónviszályoktól) és II. Ulászló (Dobzse László) a magyar királyok sorában.
>A visegrádi királyi találkozón lett megbeszélve, hogyha neki nem lesz fia, akkor ő lesz majd az utód, s így lett
Lehet, de 1335-ben ez még korai volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!