Magyarországiak! Mely szavakon szoktatok fennakadni, amikor átjön hozzátok egy pl szerbiai?
Figyelt kérdés
Vicces élmények? Pl nálunk a slag tejszínhabot jelent. Mi a kávét slaggal isszuk, ti pedig tejszínhabbal :D2011. okt. 12. 15:29
31/35 anonim válasza:
magyarországiak tépnek, mi csupálunk :D és tudtátok, hogy az 'emígy' szavat se ismerik Magyarországon? :D
33/35 anonim válasza:
Párom felvidéki magyar. Vannak szavak, amiket szlovákul szokott meg, azokat belekeveri a magyar mondandójába általában. Az alábbi szavak voltak furcsák elsőre (leírni sajna csak fonetikusan tudom a legtöbbet :)):
slapki (papucs), korytnačka (teknősbéka), kalkulačka (számológép), hranolky (sültkrumpli), tyeplaki (melegítőnadrág), botasky (edzőcipő), dutyinka(cigarettahüvely).
34/35 anonim válasza:
hát én még mondjuk a mici-t tudom mondani ezek után. azt meg nem tudom elmagyarázni. a fullcap-hoz hasonló sapka:D
35/35 anonim válasza:
Nálunk is ismert szó a micisapka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!