Helsinkiben lehet boldogulni csak svéd nyelvtudással?
"Nem akarok kötekedni, de Helsinki nem Finnországban van?"
De. Pont ez a kérdés lényege. Ha Svédországban lenne, minek kérdezte volna meg, hogy lehet-e svédül boldogulni?:D
(biztos azért merült fel benne, mert elvileg Finnországban a svéd is hivatalos nyelv).
Bizonyos területeken lehet boldogulni svéddel. Pl. Ålandon, illetve Nyugat, Dél-Finnország egyes városaiban. (Pl. Tammisaari)
Máshol nemigen lehet csak svéddel boldogulni. Az emberek többsége hiába tanul svédül még az egyetemen is, elég alapszinten beszéli a svédet. A finnek többsége pl. jobban beszél angolul, mint svédül.
Viszont hivatalos dolgokat lehet svédül intézni ha a város lakossága nagyobb, mint 6 %.
Helsinkiben munkát kapni csak svéddel szerintem nehéz. Persze függ, hogy mit szeretnél dolgozni. Pl. mivel Helsinki nagyváros vannak külön svédnyelvű hivatalok, iskolák stb. ahol alapkövetelmény a svéd nyelv.
Próbáld meg föltenni a kérdést valami svéd nyelvű helyen, mondjuk a helsinki svéd közösség valamilyen honlapján. Biztos van.
Én csak azt tudom, hogy Helsinkiben minden ki van írva svédül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!