Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
[link]
2009. ápr. 24. 16:44
 1/7 anonim ***** válasza:
46%
Nem érzem praktikusnak, de ők tudják.
2009. ápr. 24. 17:12
 2/7 anonim ***** válasza:
69%
Nagy hülyeség,de egyébként is 2006-os hír.
2009. ápr. 24. 17:56
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
Hülyeség, a latin iszonyat nehéz, senki sem használja, nem rendelkezik aktuális szókinccsel.
2009. ápr. 25. 01:17
 4/7 anonim ***** válasza:
12%
Nem kötött úgy le
2009. júl. 17. 01:05
 5/7 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem jó ötlet.A jog nyelve is a latin.Az orvosié is.A művészetekben is használják.Én üdvözlöm.
2009. júl. 17. 09:01
 6/7 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem baromság, miért nem az angol, amit aktuálisan beszélnek is "páran"?
2009. júl. 17. 13:47
 7/7 A kérdező kommentje:

Na most elemeztem, hogy itt vélemények 80% contra a másik pedig csak pro.

Azért mondok 20%-kot mert sokan nézték ezt a kérdést és voltaak szerintem ott pro-k is. (Mert, ha nem az első nem baromságozó választ nem értékeltték úgy mit egyiket)

Vissza térve legutóbbi kérdéshez:

Olyan nyelvet akartak a finnek ( vagyis nem mindegyik finn)

amely nem csak azért beszélik mert a világviszonylatban van ill. a gyarmattosítás óta az összes kontinensen ezt használják, és a többi EU-s országnak más az anyanyelve, ezért nem akarnak (hogyis fogalmazzak, hogy ne rakják idézőjelbe ezt) kivételezni. Meg persze ne terejedjen el a "Denglisch" meg a "frangol" etcetera... így a mesterséges nyelvek meg a holtnyelvek erre jók.

KÖvetkezőként a azt akarták, hogy ez a nyelv olyan legyen, mely számos európai ország kultúráját fejélesztette ki. A műnyelvek itt kiesenek, meg a nem európai holtnyelvek, ill. azok az eur. holtnyelvek melyek nem alakították ki az európai kultúrát, vagy csak az európát kialakító nyelveket ( kiesett pl. az óhéber, meg

az etruszk stb. marad a ógörög meg a latin.

Olyan nyelv legyen, mely nem veszett el az idő homályában, még tudná tartani a frontot (ógörög kiesett mert az olyan,melynek tanórájába csak az ókorral foglakozik. )

Maradt a latin.

Egyetlen egy gond van a megvalósításhoz: Külön hagyományokban tanítják a latin kuiejtést. Vagyis az írás ugyanaz de nem biztos hogy a litterae-t literé-nek mondjuk vagy literáj-nak

Amennyi érv lenn itt a latin nyelvnek a nehézségéről, annyit tudnék mondani az angolról is. Meg kéne formálni a latin tanítását. Mert azt a nehezebb nyelvtan

egy óra alatt levezetik, és lehet hogy a tanuló kukkot sem ért a declinátiókhoz, persze ez tanárfüggő. Csak nézd meg egy latin tankönyvet meg az angol Headway-t.

Persze nem azt mondom hogy vegyék ki a történrtes részeket, csak csináljanak, különb témákat is.

Megjegyzés: A Headway-ben a 3 alakú be- ige leragozásához egy egész leckét adnak s a hassonlítsátok össze a latin nyelvkönyveket ehhez.

Ezért van a latin szidalmazás.

2009. júl. 21. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!