Szerintem mindenkinek jobb lenne, ha csak 1 nyelvet kellene beszélni és nem kellene többet tanulniuk az embereknek! Milyen jó lenne, ha a világon az összes országban, államban tudnánk érvényesülni!! Várom a válaszaitokat!! :))
Hát arra meg a második válaszomban találod a megoldást.
2011. aug. 20. 23:27
12/19 A kérdező kommentje:
Jó tudom, csak te előbb megírtad a szöveget mint én a és csak utána olvastam el a tiédet! :))
2011. aug. 20. 23:28
13/19 anonim válasza:
Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg, valami úton sikerülne egységesíteni a nyelvet az egész bolygón, nem telne el kétszáz év, és rögtön megjelenne vagy ezer dialektus, amelyek beszélői nem értenék meg egymást.
(Én úgy vagyok vele hogy aki nem képes megtanulni legalább angolul vagy bármi más nyelven, az ne nagyon akarja megváltoztatni a világot. Nem sértésnek szánom, de azt hiszem ez belátható.)
Egyébként szerintem nem lenne olyan óriási előnye a dolognak, tehát a számottevő hátrányt is figyelembe véve nem támogatnám.
2011. aug. 21. 03:17
15/19 anonim válasza:
Nézz utána az eszperantó-mozgalomnak!
2011. aug. 21. 09:45
16/19 anonim válasza:
Én örülök annak, hogy ilyen sok nyelven beszélünk, mivel én imádok nyelvet tanulni. Kár, hogy eddig csak németül és angolul tudok, remélem nem sokára elkezdhetem a franciát is:) Nézd pozitívan. Plusz munkalehetőségeket ad!:D Műfordító, tolmács, idegenvezető, stb..:)
2011. aug. 21. 12:47
17/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!! Lehet ha én is ilyen pozitívan állnék hozzá az idegen nyelv tanulásához, akkor mostanra már én is remekül beszélhetnék angolul meg németül! Tanulom én is a nyelveket, csak valahogy nekem nagyon nehéz! Irigylésre méltóak azok az emberek, akik nagyon sok nyelven tudnak beszélni!! :))
2011. aug. 21. 20:23
18/19 anonim válasza:
Így van, ez a beszéd.
2011. aug. 21. 23:04
19/19 anonim válasza:
Én is örülnék neki, ha csak egy nyelv lenne az egész világon, vagy legalább egy, amit mindenki beszél a sajátja mellett.
Hiába vagyok jó tanuló, a nyelvek mindig is kifogtak rajtam, max. szavak megjegyzésében vagyok otthon.
Na mindegy, ez úgyis lehetetlen, így marad a küszködés nekem és még sok más embernek, akik hasonlóak hozzám. (és itt nem a lustaságról van szó, hogy nem hajlandó valaki tanulni)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!