Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miér nem lehet az egész...

Bia324 kérdése:

Miér nem lehet az egész világon egyetlen 1 nyelv?

Figyelt kérdés
Szerintem mindenkinek jobb lenne, ha csak 1 nyelvet kellene beszélni és nem kellene többet tanulniuk az embereknek! Milyen jó lenne, ha a világon az összes országban, államban tudnánk érvényesülni!! Várom a válaszaitokat!! :))
2011. aug. 20. 22:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Hát arra meg a második válaszomban találod a megoldást.
2011. aug. 20. 23:27
 12/19 A kérdező kommentje:
Jó tudom, csak te előbb megírtad a szöveget mint én a és csak utána olvastam el a tiédet! :))
2011. aug. 20. 23:28
 13/19 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg, valami úton sikerülne egységesíteni a nyelvet az egész bolygón, nem telne el kétszáz év, és rögtön megjelenne vagy ezer dialektus, amelyek beszélői nem értenék meg egymást.
2011. aug. 20. 23:30
 14/19 anonim ***** válasza:

Az egyszerűség kedvéért magyar nyelven: [link]

(Én úgy vagyok vele hogy aki nem képes megtanulni legalább angolul vagy bármi más nyelven, az ne nagyon akarja megváltoztatni a világot. Nem sértésnek szánom, de azt hiszem ez belátható.)

Egyébként szerintem nem lenne olyan óriási előnye a dolognak, tehát a számottevő hátrányt is figyelembe véve nem támogatnám.

2011. aug. 21. 03:17
 15/19 anonim ***** válasza:
Nézz utána az eszperantó-mozgalomnak!
2011. aug. 21. 09:45
 16/19 anonim ***** válasza:
Én örülök annak, hogy ilyen sok nyelven beszélünk, mivel én imádok nyelvet tanulni. Kár, hogy eddig csak németül és angolul tudok, remélem nem sokára elkezdhetem a franciát is:) Nézd pozitívan. Plusz munkalehetőségeket ad!:D Műfordító, tolmács, idegenvezető, stb..:)
2011. aug. 21. 12:47
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!! Lehet ha én is ilyen pozitívan állnék hozzá az idegen nyelv tanulásához, akkor mostanra már én is remekül beszélhetnék angolul meg németül! Tanulom én is a nyelveket, csak valahogy nekem nagyon nehéz! Irigylésre méltóak azok az emberek, akik nagyon sok nyelven tudnak beszélni!! :))
2011. aug. 21. 20:23
 18/19 anonim ***** válasza:
Így van, ez a beszéd.
2011. aug. 21. 23:04
 19/19 anonim ***** válasza:

Én is örülnék neki, ha csak egy nyelv lenne az egész világon, vagy legalább egy, amit mindenki beszél a sajátja mellett.

Hiába vagyok jó tanuló, a nyelvek mindig is kifogtak rajtam, max. szavak megjegyzésében vagyok otthon.

Na mindegy, ez úgyis lehetetlen, így marad a küszködés nekem és még sok más embernek, akik hasonlóak hozzám. (és itt nem a lustaságról van szó, hogy nem hajlandó valaki tanulni)

2011. aug. 22. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!