Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy mondom ezt angolul?

Hogy mondom ezt angolul?

Figyelt kérdés
A német jobban megy. Germany is going me better? ( Egy finn lánnyal levelezek, és ő angolul ír, én meg németül (elvileg mindeketten németül tanulunk inkább) és kérdezte h beszélek-e angolul is). Szóval a lényeg, h németül jobban beszélek.. :)
2011. aug. 17. 21:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Megtisztelő, hogy látatlanban is aranyosnak tartasz, de én ezt a bókot nem tudom viszonozni az önarcképed látta nélkül.

Most koncentrálj arra, amit írtál.

"my first foreign language". Azért tűnt furának ez a kifejezés, mert odaírtad, hogy first. Honnan tudod, hányadik idegen nyelve ez a kérdezőnek? A second language kifejezés jelzi, hogy nem anyanyelvi szinten beszélt nyelvről van szó. Illetve, néha igen, de attól függ, ki, milyen országban, milyen nyelvet sajátít el, kitől, milyen szinten. Például, a finn lánynak az angol egy second language. De a fiúnak is lehetne a német, ha németet a gyerekkorában Németországban tanulta. Bár nem hiszem, hogy ez az eset itt. Ennek megfelelően, amit én írtam nem jó. De nem is ezt akarta kifejezni a kérdező, hogy hányadik idegen nyelv a német neki, hanem azt, hogy németül jobban beszél mint angolul.

Itt van pár link ami elemzi a second language/foreign language kifejezések használatát:

[link]

[link]

2011. szept. 6. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!