Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek melyik a legszebb...

Szerintetek melyik a legszebb nyelv kiejtésre az alábbiak közül? : Finn;Német;svéd;olasz;angol;orosz?

2011. júl. 9. 13:57
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
60%
Minden nyelvnek megvan a maga szépsége. Miért kell őket egyáltalán versenyeztetni?
2011. júl. 10. 09:57
 22/28 A kérdező kommentje:
Én csak az irodalmi finnt tanultam, és ezért a hajam égnek áll a beszélt nyelvüktől. Alig értjük meg a normál finn ember beszédét :S ... Amúgy meg, nem versenyeztetjük őket, csak kíváncsiak vagyunk a véleményekre. Azért lepontozni valakit, mert a német a kedvence, hát, nem tudom... Németül is lehet nagyon szépen beszélni XD
2011. júl. 10. 20:05
 23/28 anonim ***** válasza:
67%

Nos, én szeretem az angolt, mert szépnek tartom. persze van egy-két nyelvjárás, amit utálok. Azt viszont aláírom, hogy verselésre nem alkalmas, legalábbis nem úgy, hogy rímeljen...

A németet, mint nyelvet szeretem, bár jó sok idő kellett, hozzá, hogy kibéküljek vele. Most azonban már imádom. Bár nagyban függ attól, hogy melyik nyelvjárás, és ki beszéli. Azért még néha röhögök rajta, ha hallom:D

A svéd nagyon tetszik, de még nem foglalkoztam vele.

Az oroszt is nagyon szeretem. Néha szépnek érzem, néha rondának, de attól függetlenül szeretem.

Az olaszt is szeretem valahol, de egy idő után hülyét kapok a beszédüktől, persze csak a "temperamentumos" beszédstílustól. De egyébként is kissé monotonnak érzem.

2011. júl. 10. 22:03
 24/28 anonim ***** válasza:
74%

Tudom hogy nem ez volt a kérdés:$ de!: magyar :D

de mivel azt már nem kell tanulnod, hasonló nyelvterület a Finn(ugor) és a német, Sok szerencsét :)

2011. júl. 22. 17:22
 25/28 anonim ***** válasza:
53%
Ezek közül nekem a német a legszebb.
2011. júl. 29. 20:21
 26/28 xd012345 ***** válasza:
53%
német,angol
2011. dec. 22. 17:37
 27/28 anonim ***** válasza:
53%

Nehéz kérdés. :P

Én olaszt tanulok kéttannyelvűben, értelemszerűen imádom... :)

http://www.youtube.com/watch?v=Kumj8BWb9LE -> Egy kis olasz nyelvű muzsika. :)

A finnel nincs bajom, de nem is tetszik különösebben, viszont a svéd szerintem nagyon szép nyelv, a német szintúgy (bár nem való énekléshez szerintem). De tényleg szerintem nagyon jó a német. :D Angolból én csak a brit változatot szeretem, az orosz nem áll hozzám közel. :D

Szóval nekem olasz, német és svéd. :)

2012. jan. 17. 18:45
 28/28 anonim ***** válasza:
50%
neem a zenék alapján a finn is szép,a svéd is naon szép,a német is :)de én az orosszal vagyok úgyhogy alapból egyik kedvenc:D
2012. jan. 30. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!