Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek melyik a legszebb...

Szerintetek melyik a legszebb nyelv kiejtésre az alábbiak közül? : Finn;Német;svéd;olasz;angol;orosz?

2011. júl. 9. 13:57
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
42%

En az olaszt valasztanam.

Itt a finnek a szovege. Hol van mar magyar szoveg benne/

[link]

2011. júl. 9. 15:54
 12/28 anonim ***** válasza:
53%

jajj nem igaz máár mit kell boncolgatni! Ott volt a végén, hogy gondolom ezt én, világos hogy akkor én gondolom ezt.. áhh..

jó, bocsánat, hogy nem voltam olyan briliáns fogalmazó. máskor jobban figyelek, hogy semmi apróságért ne kössenek belém. témát lezártam.

2011. júl. 9. 15:56
 13/28 anonim ***** válasza:
51%
Nekem a finn tetszik a legjobban, ami nekem nem tetszik könnyűzenében az a német. Az angolt unom, a svéd az olyan... érdekes, az orosz jó meg az olasz is.
2011. júl. 9. 16:23
 14/28 anonim ***** válasza:
67%
német. nekem.
2011. júl. 9. 18:34
 15/28 anonim ***** válasza:
69%

A beszélőtől gyakran jobban függ egy nyelv szépsége, mint a nyelvtől, ez a főszabály.

Átlagosan persze fel lehet állítani bizonyos sorrendet: az olasz legtöbbször csúnya, a német általában csúnya, az angol bizonyos változatai szépek, mások csúnyák, az orosz gyakran szép, a svéd és a finn pedig rendszerint szép.

2011. júl. 9. 19:58
 16/28 A kérdező kommentje:
Az én kedvenc nyelvem a német, mert elég logikusan felépül egy bizonyos szinttől. Kiejtésre azonban a finnt szeretem a legjobban, mivel egyrészt hasonlít a magyarra, másrészt alig van benne mássalhangzó-torlódás,amit általában kellemetlennek érzünk. [(pl: skola (svéd:iskola)--> koulu (finn:iskola)] Ha megfigyeljük, egyetlen finn szó sem kezdődik mássalhangzó-torlódással. A svéd kettős intonáló nyelv: a hangsúly gyakran értelmet jelöl,ezért első hallásra is rendkívül dallamos. Ezért szeretem az északi nyelveket. Az olasz számomra karattyolás, az angol pedig néha nagyon sziszegő és selypítő. Az orosz szerintem szép, és kifejezetten szeretem, ha lassú számokat énekelnek rajta...:D
2011. júl. 9. 20:27
 17/28 anonim válasza:
67%

olasz és angol.

de a legszebb nyelv a VILÁGON sztem a spanyol :)

2011. júl. 9. 20:49
 18/28 anonim ***** válasza:
65%

A példák nem jók, mert a lassú számokkal ki lehetne kergetni a világból, de hát ez csak egyéni vélemény. (kéretik nem kötekedni)

Viszont svédre és németre számtalan gyors számot is ismerek, amik nagyon tetszenek. Alapból ez a két nyelv nagyon tetszik. Németül beszélek, napi szinten használom és szeretem. A svéd csak egyszerűen tetszik, ki tudja, talán egy szép napon megtanulok valamilyen szinten svédül is, hiszen jövőre tervbe van véve hogy ellátogatunk Svédországba. (merthogy tetszik)

A finn igen érdekes, szerintem meg tudnám szeretni. :)

Az orosz és az angol nem tartoznak a kedvenceim közé. De az angol áll az utolsó helyen, zenében unom, élő beszédben borzalmasan irritál, megtanulni még nem volt motivációm.

2011. júl. 9. 20:57
 19/28 anonim ***** válasza:
51%

A finn nyelv szerintem szép, de a finn beszélt nyelv csúnya. Példaként, irodalmi nyelven: Minusta sinä olet kaunis. (Szerintem te szép vagy) Beszélt nyelven meg: Musta sä oot kaunis..

Kérdésedre válaszolva, nekem mind a 4 nyelv nagyon tetszik.

2011. júl. 9. 21:51
 20/28 anonim ***** válasza:
53%

Valakit lepontozni, csak mert nem tetszik neki az a nyelv... Vagy tetszik neki...

Amúgy szerintem mondjuk nézd meg, hogy mennyire alkalmas pl. szimultán verselésre (időmértékes és ütemhangsúlyosan is lehet verselni.

A magyar alkalmas erre:

"Még nyílnak a völgyben a kerti virágok, méz zöldell a nyárfa az ablak előtt,

De látod amottan a téli világot? Már hó takará el a bérci tetőt."

Na, ilyet mondjatok a fent említett nyelveken, és elhiszem, hogy tényleg olyan jók.

2011. júl. 10. 00:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!