Mit jelent a következő? (lent)
Figyelt kérdés
. Pe o tablă de şah se află un zar (care conţine pe fiecare faţă puncte de la 1 la 6) vând latura egală cu pătrăţelele tablei, într-o poziţie dată (coordonatele pătrăţelului şi repartizarea punctelor pe fiecare faţă). Pătrăţelele tablei sunt cotate cu puncte de la 0 la 6. Zarul poate fi deplasat prin rostogolire de pe o pătrăţică pe alta (vecină pe direcţia sus, jos, stânga sau dreapta). Un copil primeşte sarcina de a rostogoli zarul până într-o poziţie (de asemenea dată). Iniţial, acest copil are dreptul la r rostogoliri (r este un număr natural dat). El poate pierde dreptul de a rostogoli în continuare zarul dacă acesta ajunge pe o păţăţică numerotată cu 0 (sau, evident, r devine nul). La fiecare rostogolire poate câştiga un număr de mutări, dacă numărul de puncte de pe faţa de jos a zarului coincide cu numărul de puncte de pe pătrăţica pe care se află zarul în acel moment, egal cu numărul comun. Poate acest copil să deplaseze zarul într-o poziţie finală specificată prin rostogoliri succesive astfel încât numărul de rostogliri de care mai beneficiază să fie nul? Dacă da, atunci care sunt direcţiile spre care rostogoleşte zarul ?2011. júl. 1. 13:05
1/4 anonim válasza:
milyen nyelv ez, roman?
Pe o tablă de şah se află un zar : egy sakktabla egy kocka
Probald meg a forditot a computeren
2/4 anonim válasza:
Hát, ilyen nyelven én sem tudok, de ha esetleg nem érkezik más válasz, és csak a nagyjábóli jelentése érdekel, a google fordítónak adhatsz egy esélyt.
(huh, ez hosszú link lesz, sajnos a linkrövidítés nem megengedett a Gyikon)
Persze azért ez még gépi fordítás, úgyhogy csodát ne várj tőle.
(Én angolra állítottam a fordítást, mert az általában jobban máködik, de ha nem tudsz angolul, csak váltsd át a nyelvet.)
4/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ezt kellene megvalósítanom, C++ objektum orientált programozással.
2011. júl. 10. 21:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!