Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent a következő? (lent)

Mit jelent a következő? (lent)

Figyelt kérdés
. Pe o tablă de şah se află un zar (care conţine pe fiecare faţă puncte de la 1 la 6) vând latura egală cu pătrăţelele tablei, într-o poziţie dată (coordonatele pătrăţelului şi repartizarea punctelor pe fiecare faţă). Pătrăţelele tablei sunt cotate cu puncte de la 0 la 6. Zarul poate fi deplasat prin rostogolire de pe o pătrăţică pe alta (vecină pe direcţia sus, jos, stânga sau dreapta). Un copil primeşte sarcina de a rostogoli zarul până într-o poziţie (de asemenea dată). Iniţial, acest copil are dreptul la r rostogoliri (r este un număr natural dat). El poate pierde dreptul de a rostogoli în continuare zarul dacă acesta ajunge pe o păţăţică numerotată cu 0 (sau, evident, r devine nul). La fiecare rostogolire poate câştiga un număr de mutări, dacă numărul de puncte de pe faţa de jos a zarului coincide cu numărul de puncte de pe pătrăţica pe care se află zarul în acel moment, egal cu numărul comun. Poate acest copil să deplaseze zarul într-o poziţie finală specificată prin rostogoliri succesive astfel încât numărul de rostogliri de care mai beneficiază să fie nul? Dacă da, atunci care sunt direcţiile spre care rostogoleşte zarul ?
2011. júl. 1. 13:05
 1/4 anonim válasza:

milyen nyelv ez, roman?

Pe o tablă de şah se află un zar : egy sakktabla egy kocka

Probald meg a forditot a computeren

2011. júl. 5. 02:51
 2/4 anonim válasza:

Hát, ilyen nyelven én sem tudok, de ha esetleg nem érkezik más válasz, és csak a nagyjábóli jelentése érdekel, a google fordítónak adhatsz egy esélyt.

(huh, ez hosszú link lesz, sajnos a linkrövidítés nem megengedett a Gyikon)

[link]

Persze azért ez még gépi fordítás, úgyhogy csodát ne várj tőle.

(Én angolra állítottam a fordítást, mert az általában jobban máködik, de ha nem tudsz angolul, csak váltsd át a nyelvet.)

2011. júl. 5. 04:12
 3/4 anonim ***** válasza:
ez valami társasjáték?
2011. júl. 9. 17:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ezt kellene megvalósítanom, C++ objektum orientált programozással.
2011. júl. 10. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!