Spanyol vagy olasz? Melyik a könnyebb?
"Spanyol vagy olasz? Melyik a könnyebb?"
Semmi lényeges különbség nincs köztük nehézség szempontjából. A spanyol hasznosabb.
"Jelenleg angolt tanulok, de nem igazán szeretem"
Rossz hozzáállás. Az angolt nem szeretni kell, hanem tudni. Angol nélkül nem mész semmire.
"Az volna a kérdésem, hogy melyiket célszerűbb előbb megtanulni?Melyiknek könnyebb a nyelvtana?"
A nyelvtanuk kb. ugyanaz. De egyiknek sem a nyelvtana nehéz, hanem az, hogy rendhagyó igealakokat kell magolnod százával. Ezt leszámítva nincs komoly nehézség bennük.
A kiejtése egyiknek sem nehéz az angolhoz képest, de nem is könnyű. Attól, hogy egyesek könnyen megtanulják a ROSSZ kiejtést, még nem lesz könnyű a jó kiejtés.
"Melyik vezetne vissza esetleg az angolig"
Egyik sem.
Ha még nincs felsőfokú nyelvvizsgád angolból, akkor angolt kell tanulni. Utána ráérsz a hobbynyelvekre.
Hello!
Szerintem a 13.06-kor író mindent leírt!
Én angolul beszélek (felsőfokúm van belőle), napi szinten használom. DE éppen most nyáron kezdem el a francia és spanyol nyelv tanulását, mert az angolt mindenhova már csak beugró, de közel sem elég! Én is azt vallom, hogy az angolt nem szeretni kell, hanem tudni. :) Pedig én azt mai napig is szeretem. A nagy elamerikaiasodást ellenzem, de a nyelv maga mai napig tetszik, ha szépen, helyesen használják. :)
Mint azt írtam a kérdésem alatt az angolt nem fogom abbahagyni,tisztában vagyok vele, hogy kell. Az a gond, hogy olyan tanárokat fogtam ki akik szerették az angolt, de tanítani nem tudtak ill. "ő jobban tudja, mert ő a tanár és mindenki hülye" felfogása volt.
Köszönöm az eddigi válaszokat! és továbbra is várok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!