Melyik nyelvet tartod a legszebbnek és melyiket csúnyának?
Tudom, hogy ez ízlés kérdése, emiatt senkit nem kellene lepontozni.
Szerintem a legszebbek:
-svéd - dallamos, vidám
-spanyol - de csak az európai irodalmi nyelv, a pösze északi és hadaró déli nyelvjárások kifejezetten csúnyák tudnak lenni
-héber - sokak szerint nem szép nyelv a sok torokhang és fura 'r' miatt, de nekem kifejezetten tetszik
És a legcsúnyábbak:
-amerikai angol - a brit angol szerintem lehet kifejezetten szép, de amerikai sorozatot nem is nézek szívesen, annyira nem szeretem hallgatni
-dán - a svéddel ellentétben nagyon csúnya, tele van kiejthetetlen gégehanggal, és általában hadarnak is.
-jiddis - ebben megvan az, ami nem szép a héberben, és az egész valami torz németnek hangzik
Igen,a svéd nagyon jó/szép nyelv,a spanyol is.A magyar viszont a folyékony káromkodás miatt nekem csúnya,meg vannak benne szavak,amiket olykor eléggé nehéz például ragozni.Itt van példának a híres csuklani ige-.-
Szeretem még a németet.
szép- spanyol, olasz
csúnya- francia, német
Legszebb - a brit angol. De a németet is szeretem hallgatni, meg az oroszt.
Legcsúnyább - spanyol, francia. Ezek konkrétan idegesítenek, ha sokáig kell hallgatnom. Élőbeszédre gondolok, mert pl. zenében szívesen hallgatok francia számokat (mondjuk nem sokat, de ott legalább nem zavar)
A többi nyelvvel semleges vagyok.
Szép nyelvek:brit,amerikai angol(mind a kettőt imádom)
spanyol
olasz(gyönyörű dallamos)
Csúnyák:orosz
német
szerintem a legszebb a magyar :D de persze nem ez a parasztfődi magyar.
a legrandább pedig a német és a flamand.
de a két angol (brit és amerikai) én az amerikat sokkal jobban szeretm, a brittől hányingerem van :S olyan beképzeltnek tűnik nekem.
Szépnek tartom: spanyol, német.
Nem szépnek: cseh, szlovák és kimondottan bántja fülemet orosz. Persze lehet, hogy ennek "politikai" okai voltak. :)
Valószínű a "proletár orosz" az ami nem tetszik nekem... meg az, hogy mindezt kötelező lett volna megtanulni.
dellfil
Nekem ami kifejezetten tetszik, az a spanyol nyelv :) Ha lesz rá módom meg is tanulom :) Ami még tetszik az a német, olasz, francia :)
Ami kevésbé tetszik nekem az az orosz, és dán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!