Ön támogatná, hogy új Wikipédia létesüljön rovásírásosan?
Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 18:22
1/33 anonim válasza:
Nem, mi értelme lenne? A rovásirásnak semmi jelentösésge, olvasni sem tudja jóformán senki - csak pár embernek lenne mivel bohóckodnia.
2/33 anonim válasza:
Teljes mértékben!!!!!!!
Nagyon-nagyon örülnék neki.
Néha elgondolkozom rajta, hogy sokkal jobb lenne máig rovásírást használni. A latin betűknek semmi értelmük, teljesen más a magyar nyelv hangkészlete, mint amire azokat kitalálták. Sőt, szerintem sok más nyelv sem tud velük mit kezdeni.
3/33 anonim válasza:
minek, senki nem tudná elolvasni...
4/33 anonim válasza:
Ki tudná elolvasni? Ha mégis,akkor nagyon szűk szókinccsel lehetne írni! Nem véletlen,hogy kihalt ez az írásmód.
5/33 anonim válasza:
"Ha mégis,akkor nagyon szűk szókinccsel lehetne írni!"
Ezt meg miből gondolod?
6/33 anonim válasza:
teljesen fölösleges lenne. mondom ezt úgy, hogy oda vagyok a rovásírásért és a hazáért.
7/33 anonim válasza:
Igen. A magyarul rendesen írni sem tudó übermagyar gyűlölködők végre igazi otthonra lelnének.
8/33 anonim válasza:
MAgát az írást kéne oktatni és hivatalossá tenni...
9/33 anonim válasza:
Egyáltalán nem, semmi értelme a világon. Nem egy korszerű dolog, meg nem is tudja senki sem elolvasni. A második válaszolót meg csókoltatom :D "A latin betűknek semmi értelmük, teljesen más a magyar nyelv hangkészlete, mint amire azokat kitalálták. Sőt, szerintem sok más nyelv sem tud velük mit kezdeni." Akkor csak véletlen, hogy ilyen faszán működik a magyar - és nagyon sok más - nyelv latin betűkkel :D
10/33 anonim válasza:
Támogatom, és azt is, hogy a Wkipedia váljon elérhetővé minden túlvilágon élő ősmagyar számára is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!