Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angol után melyik a legfont...

Az angol után melyik a legfontosabb nyelv?

Figyelt kérdés
Én eddig azt hittem (hallottak alapján), hogy a spanyol. De kicsit elkezdtem gondolkozni ezen. Az, hogy az angol az első, teljesen egyértelmű. De a spanyol miért is lenne olyan fontos? Hiszen Spanyolország egy gazdasági csőd, nem beszélve a fejletlen latin-amerikai országokról. Aztán ott a francia: Franciaország nagyon jelentős ország, sőt még Belgium is, de ennyi. Az afrikai országok pedig nem sokat nyomnak a latban. És a német. Németország, Ausztria és Svájc nyelve. Ezekben az országokban majdnem 100 millió ember él. És ha jól tudom, az angol után németül jelennek meg a legtöbb tudományos iratok, stb., Európa legbeszéltebb nyelve anyanyelvi beszélők szerint, stb.
2011. máj. 4. 20:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%
"megy"? Ez sok mindent jelenthet. Ha itt elsz, nagyon tanacsolt megtanulni. Ha csak ide jossz nyaralni, akkor persze, hogy mas a helyzet. A spanyol itt egy jelentos nyelv, a boltokban is minden ki van irva spanyolul, tobbszor hallasz spanyol szot, mint angolt. Sajnos ez nem tulzas manapsag. Persze a normalisabb spanyolajku feher emberhez angolul beszel, de olyan is van, aki egy szot sem tud es spanyolul probalkozik. Epp mint az idegennyelvet nem beszelo magyar, aki azt hiszi, hogy attol megertik, hogy hangosabban, lassan es tagoltan beszel magyarul. :)
2011. máj. 28. 17:35
 12/14 anonim ***** válasza:
72%
De le lettem pontozva az igazsagert. LOL
2011. máj. 29. 03:08
 13/14 anonim ***** válasza:

H& csak az (elsödleges).anyanyelvi beszél_ket nézzük:

angol 210 000 000 (!) Fő

Francia, franciaországban 25 millió máshol 15millió

Német, németországban ugyan 83 milloan laknak, de ebből csak 62 millio használja elsődlegesen plusz 7 millio osztrák és svájci

Spanyol: 340 millió fő

Kínai 1,05 milliárd fő

Arab 430 mil fő

Japán 130 millió fő

Orosz: 45~60 millió fő !!!!

Vietnami 77 millió

Bengáli 230 millió

Hindi 600 millió

Stb....

2013. aug. 13. 23:17
 14/14 anonim ***** válasza:
65%
De hülye vagy előző, angol 210 millió???? orosz 40 millió...ezeket honnan veszed, Oroszország 140 millió körül van és nem csk ott beszélik, Csak USA 310 millió körül(Persze sok spanyol ajkú)
2013. nov. 23. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!