Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angol után melyik a legfont...

Az angol után melyik a legfontosabb nyelv?

Figyelt kérdés
Én eddig azt hittem (hallottak alapján), hogy a spanyol. De kicsit elkezdtem gondolkozni ezen. Az, hogy az angol az első, teljesen egyértelmű. De a spanyol miért is lenne olyan fontos? Hiszen Spanyolország egy gazdasági csőd, nem beszélve a fejletlen latin-amerikai országokról. Aztán ott a francia: Franciaország nagyon jelentős ország, sőt még Belgium is, de ennyi. Az afrikai országok pedig nem sokat nyomnak a latban. És a német. Németország, Ausztria és Svájc nyelve. Ezekben az országokban majdnem 100 millió ember él. És ha jól tudom, az angol után németül jelennek meg a legtöbb tudományos iratok, stb., Európa legbeszéltebb nyelve anyanyelvi beszélők szerint, stb.
2011. máj. 4. 20:07
1 2
 1/14 anonim válasza:
39%
akkor a kínai vagy a japán, esetleg az arab
2011. máj. 4. 20:12
 2/14 anonim ***** válasza:
58%
Nem mindegy, hogy a vilag melyik reszen elsz, hisz Europaban mas lesz fontos, mint Eszak-Amerikaban vagy Azsiaban. Elmesz nemetet beszelve az USA-ba es semmire sem mesz vele. Elmesz francia tudassal Kanadaba, ott ervenyesulsz vele. Szoval nezopont kerdese. Europaban lehet fontos a nemet, foleg Magyarorszag regiojaban, de azon kivul nem.
2011. máj. 4. 20:22
 3/14 anonim ***** válasza:
30%

Hát a német Európa ezen felén (közép-kelet) elég jól tud jönni, az orosszal együtt, ugyanakkor mivel régen a diplomácia nyelve a francia volt és Amerikában elég "sokan" beszélik idegen nyelvként még lehet vele valamit kezdeni.

Tudom hogy mostanában nagy divat az, hogy az arab, meg a kínai meg a japán, de ebből maximum a japánnak van valami létalapja. A kínainak kismillió dialektusa van, az arab országok meg gazdaságilag nullák, amelyik meg nem annak meg nagy a gazdasági függése Amerikától, így az angol dominál.

2011. máj. 4. 20:30
 4/14 anonim ***** válasza:
62%

"Az angol után melyik a legfontosabb nyelv?"

Az angol az egyetlen világnyelv. Rajta kívül nincs más világnyelv, csak regionális nyelvek: német, francia, spanyol, portugál, orosz, arab. Ezeken túl pedig csak egy-egy helyen beszélt nyelvek vannak.

Nagyjából a német, francia és orosz következik az angol után. Ha Európában élsz, akkor a német a fontos, kivéve bizonyos szakterületeket, ahol jól jöhet a francia vagy az orosz.

"De a spanyol miért is lenne olyan fontos?"

Semmiért. Spanyolországon és Latin-Amerikán kívül nincs jelentősége.

" Aztán ott a francia: Franciaország nagyon jelentős ország, sőt még Belgium is, de ennyi. Az afrikai országok pedig nem sokat nyomnak a latban. "

Helyes a logikád. Ez az, amit sokan nem értenek. Hiába beszélnek egy csomó afrikai országban franciául, ez nem növeli a francia jelentőségét. Viszont Franciao. önmagában jelentős hatalom gazdaságilag, tudományosan, technikailag, kulturálisan. Nem annyira, mint a német nyelvű országok, de elég fontos. Azt is vegyük figyelembe, hogy a Földközi-tenger déli partján lévő országokban is beszélnek franciául. Bizonyos állásoknál ezért jól jön a francia.

" És ha jól tudom, az angol után németül jelennek meg a legtöbb tudományos iratok, stb."

Igen, a tudományban a német a második, de még így is elenyésző a szerepe az angolhoz képest. Viszont a tudományban az orosz és a francia is jelen van.

Európában tehát a német a második, Afrikában a francia, D-Amerikában a spanyol és portugál.

2011. máj. 5. 12:36
 5/14 anonim ***** válasza:
29%

"Europaban mas lesz fontos, mint Eszak-Amerikaban vagy Azsiaban."

Észak-Amerikában kizárólag az angol fontos (Québeckel ne röhögtessük egymást), Ázsiában szintén csakis az angol fontos, a pár 90 éves vietnami bácsi, aki még tud franciául, nemsokára meghal.

2011. máj. 5. 12:38
 6/14 anonim ***** válasza:
16%
Én angolul, németül beszélek, és most tanulgatom az olaszt. Később szeretném a törököt is megtanulni, szerintem érdemes, mert elég hasonló a magyarhoz (szavak), illetve, elég ritka nyelv, itthon kevesen beszélik, meg hát, pár év, és jönnek az EU-ba is. Ők is elég sokan vannak, és már nem csak az anyaországban, hanem azon kívül is (németeknél csak 5 millióan vannak). Én jó lehetőséget látok a nyelvben.
2011. máj. 27. 16:09
 7/14 anonim ***** válasza:
37%

"A kínainak kismillió dialektusa van"

Meg fogsz lepődni komám, a németnek is. De aki nem 80 éves, vagy nem egy eldugott faluban él mélyszegénységben, az tolja az irodalmi németet is. Ugyanígy van a kínaival. Akinek legalább gaozhong (érettségi) végzettsége van, az elfogadható szinten beszéli a standard putonghuat.

2011. máj. 28. 12:08
 8/14 anonim ***** válasza:
74%
Ez erősen szubjektív. Ha például a bécsi egyetemen akarsz továbbtanulni, vagy Berlinben, akkor természetesen a német. Abszolút értelemben "legfontosabb nyelv" az angolon kívül szerintem nehezen meghatározható.
2011. máj. 28. 16:43
 9/14 anonim ***** válasza:
33%

"Észak-Amerikában kizárólag az angol fontos (Québeckel ne röhögtessük egymást), Ázsiában szintén csakis az angol fontos"

Ne haragudj, de ez nem igy van. En Texasban elek es itt a spanyol szinte masodik anyanyelve a legtobb embernek. Floridaban, Kaliforniaban hasonlo a helyzet. Van, aki eleve spanyolul szol hozzad, sok helyre ketnyelvu embert vesznek csak fel, mondhatjuk, hogy nem annyira versenykepes a munkaeropiacon, aki nem tud spanyolul.

2011. máj. 28. 17:20
 10/14 anonim ***** válasza:
44%

ma 17:20

Persze, spanyolul beszél a takarító meg a kamionsofőr, sőt, a koldus is. De valószínűleg nem velük akar dumcsizni, aki az USA-ba megy.

2011. máj. 28. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!