Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mik a naaagy szlengek most?...

Mik a naaagy szlengek most? (pl: gyáá, ASD, offold magad. Wáátdööfááák?! )

Figyelt kérdés

:DD nálunk megy most is minden hülyeség.. ASD.. wtf.. hang vagy.. offold magad.. cs. gyááá.. meg ezek.. :D :D persze csak poénosan szoktuk oda mondogatni a másiknak.. :P :D

Ti milyen szlengekt szoktatok mondani?? :D :D

2011. ápr. 20. 21:42
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
85%

Mi is sok ilyen baromságot használok,de ettől eltekintve szerintem nem vagyok idióta :)

Persze az ha már az ember minden mondatába megjelennek ezek a 'szavak' az már durva,meg nem túl normális,de néha elszórva egy-egy szövegben,nem vészes.

Én az olyat utálom ami "röviditve" kb ugyan olyan hosszú vagy oszabb:

vaok,cs,kk,bb,mien,oan,tavaj,ojan ó,wagyok stb.. Na ezektől kapok frászt plusz a ly/j használatára vagyok allergiás,amúgy teljesen mindegy,hogy írunk,csak sodrodók az ááral,úgyse tudok ellene mit tenni :)

Ajánlom szíves figyelmetekbe ezeket az oldalakat,ha érdekelnek ezek a szavak:

[link]

[link]

15l

2011. ápr. 20. 22:34
 12/30 anonim ***** válasza:

wtf → vattafák©. én ezt szoktam mondani :D

de mostanában rászoktam az omfg-re, csak teljes verzióban (tehát végigmondom, hogy „oh my fuckíng god”)

De, amúgy, szinte nem is használok szlenget (a káromkodást kivéve), mert néha sokkal viccesebb, ha hivatalosan, vagy költőien fejezed ki magad, mint ez a sok magyartalan hülyeség (már bocs :D)

Nem teljesen értem, hogy mire használják az asd-ot, ha olyasmi, mint az omg, vagy a wtf, vagy simán xD, lol, akkor mondd már meg nekem, hogy hogy a picsäba jön oda a billentyűzet alapsorának első három betűje?? XD

2011. ápr. 20. 23:32
 13/30 anonim ***** válasza:
16/F, ez lemaradt :P
2011. ápr. 20. 23:33
 14/30 anonim válasza:
Mi az az ASD??? Bocsi tényleg nemtom. :$
2011. ápr. 21. 00:39
 15/30 anonim válasza:
Oké, már megvan...
2011. ápr. 21. 00:44
 16/30 A kérdező kommentje:

.. :D persze én sem úgy gondoltam, hogy ha valahol vagyok pl a mamámékkal beszélek, és ő mond valamit, nem modnom neki, hogy na mama offold magad.. :P :D

a barátokkal szoktunk mondani, de viccnek gondoljuk, nem kocka szinten, nem is azért, mert nagyon menőnek hisszük magunkat.

ASD- ezt több dologra mondják.. irják pl. b.meg helyett is ..de leginkább ha valami hülyeség van, vicces tévedés... pl: a peti azt mondta órán hogy.. és az egész osztály nevetett...xDD :D :P - AS::D::ASD végülis ez egyben 3 msn hangulatjel is.. :S a rosszabb dolgok, :D a mosoly

off- állj le, na haggyál már..

gyáá- ha valami vicces, meg ezt csak szimplán vicces odamondani valakinek... :P

wtf- ezt fonetikusan is szoktuk, magyaros kiejtéssel idiótán hangzik.. :P wáááátdőfáákk? :P

cs.- csá - öklös összekoccantós köszönés :D

hang vagy: ezt akkor szoktuk mondani, ha valami vicces hüly.eséget, idió.taságot csinált...

amugy ezek a wagyok, weled, vaok, vok, *.*, awwhh na ezeket én se bírom, a többit is poénból használjuk.

2011. ápr. 21. 07:47
 17/30 anonim ***** válasza:
A wtf-et és omg-t nem csak a codosok használják, elhiheted.
2011. ápr. 21. 08:49
 18/30 Bretso ***** válasza:
Csak tudnám, hogy miért jó minden mondat közben 63 smiley-t használni. Ezt igazán megmagyarázhatná valaki.
2011. ápr. 21. 13:44
 19/30 anonim ***** válasza:

a wtf-et akkor használom, ha valami nagyon meglep, de inkább írásban.

a lol-t utálom, pláne ha valaki élőszóban nevetés helyett odavet egy rezignált lol-t. szánalom.

az omg-t is inkább írásban.

azt az ASD-t még életemben nem használtam sehol, max ha félreütöttem a billentyűket :D

az offold magad helyett inkább azt szoktuk mondani egymásnak, mikor felcsesz a másik, h takkkkkarodj! :D

2011. ápr. 21. 19:40
 20/30 anonim ***** válasza:

hang vagy:D pár éve volt még a SE... hagyjad csak, ennyi, elég jó(ironikusan :D), meg úgy általában irónia ezerrel:D kb ennyi jut most eszembe

ja meg péderbál:D mondjuk az nem szleng de nálunk divat:D a szó is meg csinálni is:D

2011. ápr. 21. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!