A magyar nyelvet hogy hallják a külföldiek?
Sok helyen azt olvastam, hogy a magyar nyelv különlegesen(Mitől?) És, hogy szépen cseng.
Szerintetek?
A hozzászólásokból levonva egy érdekes megfigyelés:
"Szerinte a német sokkal nehezebb a magyarnál, de fele ennyire különleges. Hogy ezt pontosan mire értette, nem kérdeztem meg."
"azon még mai napig is jót nevetnek,és persze ezt meg is tanulták hogy a popcorn magyarul pattogatott kukorica...ahogy az egyik kollégám mondja. tratratrrataatarttata"
Remélem feltűnt, maga a "pattogatott kukorica" kifejezés mintha hangutánzó és hangulatfestő is lenne. Épp azért tetszett meg a munkatársnak, mert olyan, mint amikor a kukorica pattog. Nekünk meg fel sem tűnik. Talán épp ezért dicséri a nyelvünket, aki megismerte.
HVG oldalán videó. A HVG igazán nem vádolható jobboldalisággal. :)
Külföldiek a magyar nyelvről:
Én még egy külfölditől sem hallottam azt hogy mi magyarok "mekegünk"...Én főleg szerbekkel,ukránokkal és lengyelekkel szoktam beszélgetni és mikor kérdezem őket a nyelvünkről szimplán azt mondják hogy semmihez sem tudják hasonlítani,mert teljesen egyedi.Hozzáteszem a szerbeknek tetszik is a nyelv,szerintük szépen cseng.
Ami még érdekes szokott lenni,hogy egyszer-kétszer belebotlunk közös szavakba,mint pl. ebédnél a cékla (szerbül cvekla) és társai.Arról meg hogy mennyire nehéz nyelv a magyar,több száz nyelv van a világba,olyanok is vannak amikről szerintem pár száz fős törzseken kívül senki sem hallott még,de ha az ismert nyelveket vesszük,a magyar szerintem simán benne van a top 5-ben. És miért? Az orosz is nehéz,de ha van egy mondjuk szerb vagy lengyel alapod,akkor szinte simán megtanulod azt is.Ha tudsz egy újlatin nyelvet,akkor a többit is megtanulod (az újlatin nyelvek alapból könnyűek) és stb... Magyar nyelv teljesen egyedülálló és teljesen eltérő nyelvtana van,ezért teszi nehézzé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!