Ki tud angolul? . :- ( ( ( (
A 23:17-es vagyok. Ha hívni akarsz valahogy, hívj egyszerűen J.-nek:D
Köszönöm, hogy igazat adtál nekem.
Növényekhez nem mondanám, hogy különösebben értek, de véletlenül nekem is volt Vénusz légycsapója, egy időben érdekeltek a rovarevő növények. De amúgy ezt miért kérdezed és hogy jön ez ide?:D
Szerintem, ha valaki már egy-pár nagyon alap dolgot tud, az már tud angolul csak gyengén tud. Szerintem a tudni angolul nem azt jelenti, hogy valaki tökéletesen beszéli a nyelvet és nem is az a kérdés. Tudni tud, az már más téme, hogy mennyire. Legalábbis ez az én véleményem.
Különben szerintem az, hogy valaki kihagyja a kötőjeleket az nem nagy hiba és ettől még tudhat egészen jól angolul.
Én is J-nek adok igazat.
Tényleg sokan akik az iskolában tanulják a nyelvet(és most mindegy hogy angol vagy német vagy francia) azt hiszik,hogy tökéletes a nyelvtudásuk...Amikor meg jön a kérdés,hogy lehet-e munkát találni Angliában azok akik kint élnek,és tudják,hogy mi van itt kint az első helyes válaszuk,hogy ha nem tudsz társalgási szinten beszélgetni angolul vagyis nem érted mit mondanak,és nem tudsz kommunikálni ne gyere ki mert nem lesz melód..Persze lehülyézik,és irigynek,okoskának tartják az illetőt..Pedig sokan vannak akik kijönnek mell veregetve hogy bizony ők a suliban ötös tanulok,és van középfokú nyelvvizsgájuk tehát tudnak..Majd itt kint hetekig-hónapokig köpni-nyelni nem tudnak...Én 3 éve élek Angliában de még ma is van amikor pislogok,és csak szavakat értek meg..A párom itt kint tette le a nyelvvizsgáját,(ami otthon felsőfokúnak felel meg) de még ő is azt mondja,hogy nagyon sok szót kell tanulnia,még messze nem a legjobb(pedig bárkivel bárhol,bármiről el tud kommunikálni..Nem attól lesz valakinek nyelvtudása mert a suliban hetente 4-szer van angol órája..
"Kedves J. :D azért írtam ide mert okosnak látszol, és gondoltam, hogy lehet, hogy ehhez is értesz...most ha ez nem tilt meg szabályt akkor megkérdezném tőled, hogy melyik hónapban lehet elültetni a magját...ha ezt szabad itt a gyakorikérdések.hu-ban, ha nem, akkor semmi... de azért várom a válaszod...:D"
Köszönöm a megtiszteltetést:D De az a helyzet, hogy attól, hogy az angolhoz jól értek, attól sajnos a növényekhez még nem annyira... De a Vénusz légycsapójával szerintem az a helyzet, hogy nem éri meg a csíráztatással vesződni, úgyis annyira más az éghajlatunk, mint az, ahol az a növény él. Én az enyémet cserépben vettem, és ezt te is megteheted sok helyen (én pl egy egyszerű szombati piacon vettem, de láttam már a Déli pályaudvarnál is a "kerengőnél", a virágüzletben), avagy rendelhetsz netről. Kiültetni sincs szerintem értelme, mert úgysem marad meg. Én az enyémet napos helyen tartottam, állandóan volt a cserépalátétben víz, de így is elpusztult, szerintem a nem megfelelő szintű páratartalom miatt. Ha érdekelnek a rovarevő növények, én a helyedben inkább harmatfűvel próbálkoznék: ez egy olyan növény, ami hazánkban is él, igaz nem egyszerű neki megteremteni a körülményeket, mert mocsaras helyeken él csak meg. De szerintem kevesebb vele a macera:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!