Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ki tud angolul? . :- ( ( ( (

Ki tud angolul? . :- ( ( ( (

Figyelt kérdés
Kérlek írjátok ide hogy hány évesek vagytok, és hogy férfi vagy nő... előre is köszönöm a válaszokat...:-)
2011. febr. 25. 17:05
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
我不会说英语只用中文
2011. febr. 25. 20:06
 12/28 anonim ***** válasza:

Naw, I don't speak any English...(16 years old)

P.S: Most certainly not.

2011. febr. 25. 20:26
 13/28 napsiiii válasza:
100%

Írországban élek, nincs más esély...csak angol :):)

17/L

2011. febr. 25. 22:09
 14/28 anonim ***** válasza:
26 nő
2011. febr. 25. 22:50
 15/28 anonim ***** válasza:
79%

Attól függ, mit jelent nálad, hogy "tudni" egy nyelvet.

Mert ennyi tudása sok embernek van:

"I'm 14 year old,and a girl ;)

I'm a 15 years old girl."

Egyik mondat sem helyes. Ezt egy anyanyelvi angol egyből észrevenné, vagyis a fenti kettő nem tud angolul, maximum tanul. A kettő nem ugyanaz. Az a baj, hogy angolt mindenki tanul, és mindenkit megtéveszt a látszólagos könnyűsége, a legtöbben eljutnak egy olyan szintre, hogy megértenek egy hétköznapi párbeszédet és ezt teljes értékű angoltudásnak hiszik. Az ilyenek azok, akik elé ha egy ingatlanszerződést odaraksz, vagy egy szinkronizálatlan filmet megmutatsz, nem sokat értenek belőle. Tudni egy nyelvet nálam a felsőfokú szintet jelenti. Ezért vicces az, hogy az összes kis 13-16 éves rohan kirakni facebookra tanult nyelvek közé az angolt és a németet, amelyeket suliban tanul. Kérdezz meg tőlük tetszés szerint egy közepesen bonyolult összetett mondatot, hogy akkor fordítsák le mindkét nyelvre. Nem fog menni nekik, mert attól, hogy iskolában tanulják, még nem fognak tudni angolul. Akkor miért is van kiírva?:D

Szóval: konyhanyelven, amit én a középfok alá teszek, nagyon sokan beszélnek angolul. Ahogy viszed felfele a szintet, drasztikusan csökken a beszélők száma. Természetesen nem számítjuk az anyanyelvi beszélőket Angliában, az USA-ban, Ausztráliában Új-Zélandon és a többi volt angol gyarmaton.

2011. febr. 25. 23:17
 16/28 anonim ***** válasza:

Hát igen tud-tud de mennyit?

3mondatot vagy négyet?

Mikortól tud az ember?

2011. febr. 26. 08:56
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

kedves 23:17:az egy dolog,hogy nálad mit jelent az angol tudás[megjegyzem:senkit sem érdekel,hogy teneked erről mi a véleményed],viszont a kérdező szerintem teljesen másképp értette a kérdést ;) 14-15 évesen ne csodálkozz,ha valaki nem űzi profi szinten a nyelvet -.- .és gondolom neked viszont biztos nagyoooon jól megy...de ha így os van,attól még nem kell leoltani mást.azért te nem hinném hogz ebben a korosztályban vagy,ezért akkora a csipád ;) .összegezve csak azt szerettem volna mondani,hogy egy mondatból nem derül ki,hogy ki milyen jól tud angolul,ja és persze,az is csodálatra méltó,ha vaalki érti csupán a nyelvet,mert igen szégyenletes hogy vannak akik annyit sem tudnak megmondani ami a kérdésben szerepel ;) és ha neked olyan jól megy,akkor miért is nem javítottad ki a mondatokat?:D vagy egyáltalán miért nem válaszoltál "helyesen" a kérdésre angolul?

én meg azt bírom,ha valaki ilyen jóó öreg tapasztalt tuskó,akiknek a szája tud jérni,de azért a kérdésre nem is válaszol :s .

2011. febr. 26. 10:33
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

"kedves 23:17:az egy dolog,hogy nálad mit jelent az angol tudás[megjegyzem:senkit sem érdekel,hogy teneked erről mi a véleményed],viszont a kérdező szerintem teljesen másképp értette a kérdést ;) 14-15 évesen ne csodálkozz,ha valaki nem űzi profi szinten a nyelvet -.- .és gondolom neked viszont biztos nagyoooon jól megy...de ha így os van,attól még nem kell leoltani mást.azért te nem hinném hogz ebben a korosztályban vagy,ezért akkora a csipád ;) .összegezve csak azt szerettem volna mondani,hogy egy mondatból nem derül ki,hogy ki milyen jól tud angolul,ja és persze,az is csodálatra méltó,ha vaalki érti csupán a nyelvet,mert igen szégyenletes hogy vannak akik annyit sem tudnak megmondani ami a kérdésben szerepel ;) és ha neked olyan jól megy,akkor miért is nem javítottad ki a mondatokat?:D vagy egyáltalán miért nem válaszoltál "helyesen" a kérdésre angolul?

én meg azt bírom,ha valaki ilyen jóó öreg tapasztalt tuskó,akiknek a szája tud jérni,de azért a kérdésre nem is válaszol :s ."

Kösz a részletes kritikát.

Hogy miért nem javítottam ki? Mert tudom, hogy az emberek megsértődnek, ha megmondják nekik, hogy valamit rosszul csinálnak. Ha kijavítom, akkor még okoskodó közellenség is lenne belőlem. Nem akartam feszegetni a húrt. Egyébként semmi rosszat nem írtam, nem "oltottam le" őket. Egyszerűen megírtam, hogy amit írtak, rossz. Senkit nem érdekel erről a véleményem? Szerintem pedig az én véleményem elég logikus és jól felépített. A te hozzászólásodon meg látszik, hogy csak a visszavágás kedvéért lett írva. És én 14 évesen nem állítottam, hogy TUDOK angolul. Már akkor is volt ugyanis ennyi eszem, akár hiszed, akár nem. Csak értelmesnek kell lenni. És azt hiszem, valóban idősebb vagyok nálad. Pusztán az írásod alapján ítéllek meg. Elég gyerekes vagy. Tényleg szép dolog, ha megértesz valamit, ezt senki nem vitatja, de ettől még helyesen beszélni nem fogsz tudni. Ezt kéne megérteni, és nem hőbörögni, hanem eljutni arra a szintre, ahol már okoskodhatsz. Majd ha ott tartasz, akkor vitatkozhatunk;)

Ahelyett, hogy engem támadnál, inkább gondolkozz el azon, hogy esetleg igazam van. Mert igazam van, akár megsértődsz, akár nem. Ha hülyeséget írok, én nem sértődök meg, ha kijavítanak. Ehhez kell egy értelmességi szint. Ha azt akarod, hogy később majd komolyan vegyenek, ezt jegyezd meg, mert amit te csinálsz, elég óvodás. Nem kell rögtön visszavágni, hanem először gondolkozz el, hogy tulajdonképpen kinek van igaza.

A teljesség kedvéért: I'm 14 year old helyett

I'm 14 years old

I'm a 15 years old girl helyett

I'm a 15-year-old girl.

2011. febr. 26. 10:52
 19/28 anonim ***** válasza:

"és gondolom neked viszont biztos nagyoooon jól megy..."

Igen, valóban elég jól megy.

2011. febr. 26. 10:53
 20/28 anonim ***** válasza:
0%
KB. 10-ből 8-9 ember beszél itthon angolul.
2011. febr. 26. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!