Az angol anyanyelvűek milyennek tartják a saját nyelvüket?
Én megkérdeztem egy angol barátunkat..Szerinte úgy beszélünk mintha állandóan káromkodnánk,vagy mekegünk,vagy túl gyorsan beszélünk..Bár a gyors beszédnél megegyeztünk abba,hogy a pakisztániak sokkal gyorsabban pörgetik a nyelvüket..
Szerintük hasonlít a nyelvünk a lengyel nyelvre..Nem hiába szokták megkérdezni,hogy "tudsz lengyelül is vagy szlovákul?"De alapjáratban nem tetszik neki a magyar nyelv..
JA! Értem! Hogy az angolok a saját anyanyelvüket milyenek tartják.A világ legjobb nyelvének..Szerintük más nyelv nem is létezik..
Nagyon sok angol barátom azon szoktak mosolyogni,hogy amikor a világon bárhol vannak,és "idegenek" amikor megtudják,hogy született angollal dumálnak tudat alatt velük tesztelik le a nyelvtudásukat..Ezen sokszor jót vigyorognak főleg ha valaki nagyon erős akcentussal beszél..Az amerikai angolt nagyon utálják,szerintünk az amcsik nem tudnak rendesen beszélni..
ma 05:40 nem jól tudod.
A művelt angolok még rosszabbak a nyelvük terén..Ők szerintük nem létezhetne más nyelv az angol nyelven kívül..Ha valaki nem tud angolul azt teljesen lenézik még akkor is ha az illető 3-4 nyelven beszél anyanyelvi szinten..(csak éppen angolul nem tud) Azt fel sem fogják,hogy ők nem is tudnak csak a saját nyelvükön beszélni..
Van egy angol kollégám akinek ha rosszul ejtek ki egy szót akkor mindig mondom neki,hogy ne haragudjon rá,és javítson ki..Tudod mit mond a munkásember erre??
Én legalább 2 nyelven beszélek míg ők csak angolul..
Én csak pár éve tanulom,és elnézhető,hogy rosszul írom vagy mondom az angolt..Míg nekik egy életen át van lehetőségük,és mégsem tudnak helyesen írni a legtöbbjük..Sőt vannak szavak ami szerepel a szótárban de még ők sem ismerik..mert nem használják..
ez sajnos mind igaz amit leírtak előttem.
nagyon elszállt velük a ló, hogy az ő nyelvüket tanulja a világ. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!