Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angol anyanyelvűek milyenne...

Az angol anyanyelvűek milyennek tartják a saját nyelvüket?

Figyelt kérdés
A másik kérdés ihletett meg.
2011. febr. 14. 22:33
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

Én megkérdeztem egy angol barátunkat..Szerinte úgy beszélünk mintha állandóan káromkodnánk,vagy mekegünk,vagy túl gyorsan beszélünk..Bár a gyors beszédnél megegyeztünk abba,hogy a pakisztániak sokkal gyorsabban pörgetik a nyelvüket..

Szerintük hasonlít a nyelvünk a lengyel nyelvre..Nem hiába szokták megkérdezni,hogy "tudsz lengyelül is vagy szlovákul?"De alapjáratban nem tetszik neki a magyar nyelv..

2011. febr. 14. 22:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Angol, nem magyar nyelv.
2011. febr. 14. 22:42
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

JA! Értem! Hogy az angolok a saját anyanyelvüket milyenek tartják.A világ legjobb nyelvének..Szerintük más nyelv nem is létezik..

Nagyon sok angol barátom azon szoktak mosolyogni,hogy amikor a világon bárhol vannak,és "idegenek" amikor megtudják,hogy született angollal dumálnak tudat alatt velük tesztelik le a nyelvtudásukat..Ezen sokszor jót vigyorognak főleg ha valaki nagyon erős akcentussal beszél..Az amerikai angolt nagyon utálják,szerintünk az amcsik nem tudnak rendesen beszélni..

2011. febr. 14. 23:56
 4/8 anonim ***** válasza:
97%
A butább angolok és amerikaiak szerint az angol az egyetlen nyelv a világon, a többi nem nyelv, csak amolyan alsóbbrendű makogás. A művelt angolok nem így gondolják, tőlük meg kell kérdezni, mi a véleményük, egyénenként különböző.
2011. febr. 15. 05:40
 5/8 anonim ***** válasza:
70%
A leginkább azzal méltatják, hogy nagyon gazdag, milliós szókinccsel bír, és sok mindent el lehet ezért mondani angolul, amit más nyelveken még nem. Különösen tudományos tekintetben.
2011. febr. 15. 14:07
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

ma 05:40 nem jól tudod.

A művelt angolok még rosszabbak a nyelvük terén..Ők szerintük nem létezhetne más nyelv az angol nyelven kívül..Ha valaki nem tud angolul azt teljesen lenézik még akkor is ha az illető 3-4 nyelven beszél anyanyelvi szinten..(csak éppen angolul nem tud) Azt fel sem fogják,hogy ők nem is tudnak csak a saját nyelvükön beszélni..

Van egy angol kollégám akinek ha rosszul ejtek ki egy szót akkor mindig mondom neki,hogy ne haragudjon rá,és javítson ki..Tudod mit mond a munkásember erre??

Én legalább 2 nyelven beszélek míg ők csak angolul..

Én csak pár éve tanulom,és elnézhető,hogy rosszul írom vagy mondom az angolt..Míg nekik egy életen át van lehetőségük,és mégsem tudnak helyesen írni a legtöbbjük..Sőt vannak szavak ami szerepel a szótárban de még ők sem ismerik..mert nem használják..

2011. febr. 15. 15:09
 7/8 anonim ***** válasza:
84%

ez sajnos mind igaz amit leírtak előttem.

nagyon elszállt velük a ló, hogy az ő nyelvüket tanulja a világ. :(

2011. febr. 15. 18:14
 8/8 anonim ***** válasza:
73%
Ez szerintem is igaz, hogy az angolok lenézik azokat, akik nem tudnak angolul...az eszükbe sem jut, hogy esetleg ők is megtanulhatnának egy idegennyelvet. Főleg azokra gondolok, akik nyugdíjas korukra leköltöznek délebbi országokba, és ha vhol nem értik őket angolul, akkor fel vannak háborodva, és nagyon kevésnek jut eszébe, hogy neki kellene megtanulnia az adott ország nyelvét...
2011. febr. 18. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!