Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Japánul a "maru"szó mit jelent?

Japánul a "maru"szó mit jelent?

Figyelt kérdés
2011. febr. 10. 22:52
 1/10 anonim ***** válasza:

alapvetően kör (de 0 is lehet pl. telefon számokban).

Bár szövegkörnyezet, szótól függően lehetne akár más is.

2011. febr. 10. 23:01
 2/10 anonim ***** válasza:
Maru a népszerű neve a japán háziállatoknak, főleg a macskáknak, mivel a maru egy szleng és "démon"-t vagy a "szellem"-et jelent.
2011. febr. 10. 23:06
 3/10 anonim ***** válasza:

Kört jelent valóban alapvetően, sok hajó nevében szerepel, illetve egy időben nevekben szerepelt sokat:

[link]

2011. febr. 10. 23:08
 4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. ez a leggyakoribb szó az animenevekben és a fordítók nem adtak választ de akkor végül is még így sem tudom mit jelent . kör,szellem,démon,?a szellem valószínűbb mint a kör de ki nevezne egy macskát szellemnek mongyuk körneksem. :)
2011. febr. 11. 02:31
 5/10 anonim ***** válasza:
Keresd meg azt az animét, amire leginkább kíváncsi vagy, keress rá a japán címére, és másold be ide. Akkor többet tudunk segíteni.
2011. febr. 11. 14:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy ilyen esetekben a "maru" az egy amolyan névképző, hogy hozzávágják egy főnévhez és így név lesz belőle. (sok ilyen van Japánban pl. shiro, megasszem taoru vagy taro is ilyen), de mondjuk ez nem 100%, hogy maru is ilyen.
2011. febr. 11. 15:27
 7/10 anonim ***** válasza:

A hajók nevében szokott lenni többek között, és elég bonyolult története van.

[link]

2011. febr. 12. 13:48
 8/10 A kérdező kommentje:
megint csak kössz mindenkinek .kaosmagier nem jó úton jársz de azért köszi ,ojan nevekre gondoltam mint pl orochimaru,shikamaru,akamaru,ichimaru,... ezekben az esetek ben a maru szó mit jelent?
2011. febr. 13. 07:14
 9/10 A kérdező kommentje:
utolsó! neharagudj, mert azért neked is köszi ,de az a link amit küldtél ... nagyon komoj tű a széna kazalban a neten keresztül :)
2011. febr. 13. 07:17
 10/10 anonim válasza:

Hali.

Tudom, hogy már egy 12 éves kérdés de bennem csak most merült fel így kis utánanézés után leírom, hogy miket találtam hátha mást is érdekel majd.

Alapvetően főként kört jelent meg még egy rakás mást is de a körnek lesz az egyik megfogalmazásban jelentősége.

Elsőnek azt találtam, hogy még a régi szamuráj időkből ered, ahol a gyermekek nevének utótagjául szolgált míg el nem érték a felnőtt kort. Így jelezték hogy az illető még kiskorú. Ez persze nem magyarázza meg pl Orochimarunak miért maradt meg.

Erre találtam egy olyasféle magyarázatot, hogy amolyan tökéletesség/teljesség jelzőként is használják emberekre miként a kör is tökéletes.

A kicsinyítő "gyermeki" képző egyébként utalhat továbbra is Konohamarura és akár Orochimarura is.

Konohamaru a falu után lett elnevezve így lehet kis-Konoha.

Orochi alapvetően egy mítikus 8 fejű kígyó lény így az Orochimaru is utalhat a kis-Orochira.

Bármi más magyarázat amit találtam a maru szó illetve utótag jelentésére csak az alap szótári szó vonatkozásaiban jelenik meg.

Ezeket találtam a legelfogadhatóbb lehetőségeknek a karaktereket figyelembevéve akiknek a nevében szerepel.

2023. júl. 25. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!