Miért használ némelyik ember olyan sok idegen szót?
Mármint úgy értem, amikor nincs rá szükség szóismétlés miatt. Le lehetne írni szépen, egyszerűen, erre minden második szó idegen.
Vagy a másik eset amit észrevettem, hogy egy idegenszót az illető leír tízszer is a mondandójában.
Ezzel azt akarják mutatni, hogy mennyire értelmesek? Szerintem nem ettől lesz valaki az.
Félreértés ne essék, ha nem értek valamit mindig utánanézek. Örülök neki, hogy tanultam valami újat. De nem vagyok lexikon.
Mindig próbálok a legegyszerűbben fogalmazni. Feleslegesnek tartom, hogy a mondandóm idegen szavakból álljon.
Nem tagadom, a koromhoz képes valamennyire le vagyok maradva ilyen téren. Részben az igénytelen iskolám (ó, milyen naiv voltam... elhittem milyen jó hely), részben miattam. De már megjött az eszem.
A válaszokat előre is köszönöm!
"Mer idegenszivu higmagyar hazaarulok!"
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:40
Na ez jo! Nem csak hogy nem tudsz magyarul helyesen irni, hanem meg ekezetek nelkul is. Rohejes a hozzaszolasod.
Nekem sincs ekezet, de nem vallom magam itthoni szivu, suru magyarnak sem.
Valaszolo,
02-04, 23:37
szignifikancia - jelentoseg
nem "szakmai szo", hanem mindennapos fonetikus majmolas.
Szerintem sem ettől lesz valaki értelmes, de én személy szerint nem is ezért használok idegen szavakat, egy ok rá például, ha nőveremmel beszélek. Róla tudom, hogy megérti magyarosított angol szavaimat és mivel otthon elég sokat használom az angolt, ezért néha az ugrik be előbb.
Másik eset, hogy nincs értelme magyarosítani, minek mondjam azt, hogy kínai írásjelek a kanji helyett? Én nem látom értelmét.
Harmadrészt vannak bőven olyan szavak amiket nem lehet teljesen magyarra lefordítani, vagy csak körülírással lehet. (Pl to abuse, talán hiragana, katakana)
Arra az ok, hogy mért használnak túlzottan sok idegen szavat különben, az, hogy sok tanár (főként Irodalom és Nyelvtan) is ezrével használnak felesleges idegenszavakat és ez válik az ilyen típusú szövegek alapértelmezett nyelvezetévé. Másrészt, meg, mert idegen szavak mindig is fognak beépülni a nyelvbe és most is azt teszik, lehet, hogy egy-pár ilyen szó 10-20 év múlva már beépül a magyar nyelvbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!